Chrysler wacht met Giorgio

0

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaat het Giorgio platform van de Alfa Romeo Giulia voorlopig niet gebruiken voor haar Amerikaanse modellen. Dit betekent dat de Chrysler 300, de Dodge Charger (foto) en de Dodge Challenger pas in 2020 zullen worden afgelost, en niet over 2 jaar zoals oorspronkelijk gepland was.

De Chrysler 300, de Dodge Challenger en de Dodge Charger gebruiken nog het LX-platform dat dateert uit 2005. Om het nog 4 jaar vol te houden, ondergaat het trio in 2018 wel een facelift.

FCA heeft op deze manier meer tijd om na te denken of alledrie de achterwiel aangedreven auto’s überhaupt wel vervangen moeten worden. Met name het lot van de ‘muscle car’ Charger is onzeker omdat de belangstelling voor dergelijke sportwagens dit jaar flink gedaald is in de Verenigde Staten.

Reageren is niet mogelijk.