Mijn auto begrijpt mij (wel): Honda NeuV

0

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de grootste elektronicabeurs ter wereld, wordt door autofabrikanten steeds vaker gebruikt als podium voor de presentatie van nieuwe modellen. Het gaat daarbij met name om conceptstudies die volgehangen zijn met mobiliteitsgadgets.

Deze Honda NeuV is zo’n ontwerp. Op zich zijn doosvormige, compacte stadsrakkers niet nieuw, maar de NeuV zou zich moeten kunnen verplaatsen in de bestuurder. Een stukje emotionele intelligentie dus. Honda had zijn ontwerp dus ook ‘EQ’ kunnen noemen, maar die naam is al geclaimd door Mercedes. Voor een futuristisch premium model.

De NeuV beschikt dus ook over emotionele intelligentie. Volgens Honda kan de elektrische stadsauto het humeur van de bestuurder herkennen en daar rekening mee houden. De Japanners vertellen nog niet hoe de NeuV dat doet, maar we kunnen er van uit gaan dat er afhankelijk van de bestemming van de bestuurder veel meer verandert dan de sfeerverlichting en de parfumeur.

Onder de streep zorgt dit volgens Honda voor een compleet nieuwe “mobiliteitservaring”. Mocht de bestuurder totaal niet in de stemming zijn om zelf te rijden, dan kan hij dit ook overlaten aan de NeuV. Het studiemodel is namelijk niet alleen volledig elektrisch, maar dankzij kunstmatige intelligentie ook autonoom. Dat maakt de NeuV volgens Honda tot de ideale zelfrijdende forenzenauto voor stedelijke omgevingen.

De 2017 editie van de Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt gehouden van 5 t/m 8 januari.

Reageren is niet mogelijk.