Botox voor BMW 4-serie

0

BMW heeft de 4-serie een facelift laten ondergaan. Naar goed premiumgebruik moet je 2 keer kijken om de verschillen te kunnen zien. Maar dat is niet erg: kwaliteit zit nou eenmaal in de details.

De verfijningkuur van de 4-serie omvat onder andere gewijzigde verlichting vóór. Adaptieve LED koplampen nemen in de optielijst de plaats in van Xenon exemplaren. De 6-hoekige units kennen we reeds van de 5- en 7-serie. Verder zijn de luchtinlaten iets aangepast, net als de onderkant van de achterbumper.

BMW introduceert verder standaard LED techniek voor de mistlampen van de 4-serie en voor de achterlichtunits. Ook zijn er een 4-tal nieuwe velgdesigns. Het carrosseriekleuren pallet van de 4-serie is uitgebreid met de tinten Snapper Rocks Blue en Sunset Orange.

Nieuw op de optielijst (en dat geldt ook voor de 3-serie) is een multifunctioneel instrumentenpaneel. Het digitale TFT display met voertuiginformatie, dat de fysieke tellers vervangt, past zijn lay-out aan de ingeschakelde rij modus aan. Het navigatiesysteem Professional heeft voortaan een interface met tegelstructuur. Deze update geldt ook voor andere BMW modellen. Moeilijker te spotten is het op detail aangepaste stuurwiel en de aangepaste programmering van de infotainment software. Voorts zijn er een 3-tal nieuwe materialen voor de sierstrips (chroom en hoogglans zwart) en 3 verse leertinten.

Daarnaast zijn er onderhuidse aanpassingen aan de 4-serie Coupé en Gran Coupé. Die carrosserievarianten hebben een stuggere afstelling van de wielophanging gekregen. Volgens BMW levert dit een sportiever weggedrag op zonder dat het rij comfort hieronder lijdt. Dit geldt ook voor de M Sport ophanging. De rechtuit stabiliteit is verbeterd. BMW meldt tevens dat alle carrosserievarianten, dus ook de Cabrio, een meer communicatieve besturing hebben gekregen.

Motorisch nieuws is er niet. De bekende TwinPower Turbo benzine en dieselunits keren terug, waarbij het vermogen varieert van 136 tot 326 pk. De M4 is wederom 431 pk sterk. Deze sportieve topper profiteert ook van een aantal wijzigingen, waarbij visueel vooral de LED lampen vóór en achter opvallen.

In de tweede helft van maart arriveren de vernieuwde versies van de 4-serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé bij de BMW dealer in de showroom. De prijzen zijn nog niet bekend. Afgezien van de licht bijgewerkte 4-serie zijn er ook voor andere modellen kleine wijzigingen. Zo wordt het aanbod van de 5-serie uitgebreid met de 520d EfficientDynamics. De 7-serie krijgt meer rij hulpsystemen, waarmee de topsedan op een hoger niveau semi-autonoom kan rijden.

Reageren is niet mogelijk.