BMW 5-serie krijgt extra beenruimte

0

BMW heeft voor de Chinese markt een verlengde versie van de nieuwste 5-serie ontwikkeld. De extra ruime sedan wordt op de autotentoonstelling van Sjanghai aan het publiek gepresenteerd.

Van de vorige generatie 5-serie (F10) was er ook al een verlengde uitvoering. Die had 14 centimeter extra tussen zijn assen en werd ook in Mexico en het Midden-Oosten verkocht. Bij de nieuwe 5-serie (G30) levert het uitrekken een 13,3 centimeter langere wielbasis op.

Daarmee is de BMW ongeveer net zo lang als de normale uitvoering van de 7-serie. Dit model is wereldwijd met extra centimeters tussen de assen verkrijgbaar. BMW meldt dat de nieuwe verlengde 5-serie 130 kilo minder weegt dan zijn voorganger.

De primeur voor de nieuwe ‘L’ uitvoering van de 5-serie (intern G38 genaamd) is dus voor China, maar het ligt in de lijn der verwachting dat BMW het model op termijn ook weer in Mexico en het Midden-Oosten gaat verkopen.

In het Aziatische land kan er worden gekozen uit de uitvoeringen 525 Li, 530 Li en 540 Li. Standaard krijgt de Chinese koper een panoramadak en elektrische verstelbare stoelen. De BMW zal in de fabriek in Shenyang van de band gaan rollen.

Comments are closed.