Hyundai in de problemen door burenruzie

0

De autoproducenten Hyundai en Kia hebben zwaar te lijden onder een diplomatiek rel tussen China en Zuid Korea.De Chinezen zijn ontstemd over de plaatsing van Amerikaans afweergeschut dat Zuid Korea moet beschermen tegen een mogelijke nucleaire aanval van Zuid Korea.

De ruzie heeft er in geresulteerd dat in maart de verkoop van auto’s van Hyundai en Kia in China is gehalveerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarmee hebben beiden een harde tik gekregen want China is goed voor de halve afzet van de 2 merken. In reactie op de plaatsing van het Amerikaanse afweergeschut hebben Chinese staatsmedia opgeroepen tot het boycotten van producten uit Zuid Korea. Veel onderdanen lijken daar dus gehoor aan te geven.

Hyundai heeft de productie in één van zijn 5 Chinese fabrieken reeds gestaakt. Kia beschikt over 3 fabricagefaciliteiten in China. Beide automerken kampen al langer met tegenvallende verkopen door scherpe concurrentie van zowel Amerikaanse als Chinese autoproducten. Hyundai en Kia zagen op mondiaal niveau hun afzet met 11 procent terugvallen. De export van Hyundai naar de Verenigde Staten daalde met 8 procent en die van Kia zelfs met 15 procent.

Comments are closed.