Lynk komt met Karma voor de gewone man

0

Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo, lanceert dit jaar op haar thuismarkt het eerste model van haar nieuwe internationale automerk Lynk & Co. Dat wordt een SUV (01 genaamd), maar het tweede ontwerp staat ook al in de startblokken klaar. Dat wordt een krachtig ogende sedan.

De Chinezen bij Geely lijken goed te beseffen dat je als nieuwkomer moet opvallen. Anders dreigt hetzelfde scenario als voor landgenoot Qoros, dat met een weliswaar keurige, maar ook volkomen onopvallende sedan geen enkele indruk weet te maken op de automarkt. Geely koos daarom om te beginnen voor een opvallende naam voor haar compleet nieuw merk: Lynk & Co.

Ook vernieuwend is de manier waarop de modellen van dit label straks besteld kunnen worden. Dat doe je bij Lynk & Co niet via een klassiek dealerbedrijf, maar op internet. De auto wordt dan vervolgens thuisbezorgd. In geval van onderhoud of reparatie zorgt Lynk & Co voor een haal & brengservice.


Verder komt er een eigen app store, waar Lynk & Co klanten diverse applicaties kunnen bestellen. Ontwikkelaars gaan vervolgens aan de slag met de applicaties waaraan de meeste behoefte is. De auto’s van Lynk & Co zijn eveneens te openen via een app, waardoor ze uitermate geschikt zijn om ze als deelauto te gebruiken.


Lynk & Co zak nog dit jaar in China de 01 lanceren. De SUV deelt zijn platform met de nieuwe Volvo XC40. Onder de kap zit een 1,5 driecilinder turbokrachtbron die ondersteuning krijgt van een elektromotor. Deze stekkerhybride Lynk & Co 01 wordt in 2018 in Europa leverbaar. Het onderhoud zal dan plaatsvinden door Volvo dealers.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het tweede model van Lynk & Co een sedan wordt. Het ontwerp verkeert duidelijk nog in conceptfase, maar kan toch reeds als geslaagd worden bestempeld. Met zijn gespierde vorm en korte overhangen heeft hij wel wat weg van de Fisker Karma. De portieren zijn heuse vleugeldeuren, maar die zullen het productiestadium waarschijnlijk niet halen. Aandrijf technisch is de sedan, die waarschijnlijk 02 gaat heten, gelijk aan de SUV.

Comments are closed.