Wie de jeugd heeft … Rolls Royce Dawn Black Badge

0

Rolls-Royce introduceerde in 2016 op de autosalon van Genève het Black Badge label voor de Wraith en de Ghost. Dat zijn modellen die middels een stuggere demping en een scherpere besturing een wat jongere cliëntèle naar het topmerk moeten lokken. Nu is er ook een Dawn in Black Badge uitvoering. Die zal aan het publiek worden voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed.

Tegelijk zorgt Rolls-Royce voor een sportievere (of beter: sinistere) uitstraling door de naam van het model eer aan te toen en rijkelijker gebruik te maken van donkere tinten. Deze dakloze Dawn is geen uitzondering. De lak is zwart (uit verschillende lagen om een ongezien diepe glans te creëren), het dak is uitsluitend in dezelfde tint verkrijgbaar en de afdekkap is met zwart leder bekleed.

De dubbel geblazen 6,6 liter V12 motor is ook onder handen genomen. Die heeft er 30 pk en 60 Nm bij gekregen en biedt nu 600 pk en 840 Nm. Voor erg veel verschil qua prestaties zorgt die ingreep niet, want de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u en de 2.560 kilo wegende Rolls-Royce Dawn heeft onverminderd 4,9 seconden nodig voor de sprint naar 100 km/u.

De Dawn Black Badge krijgt naast meer vermogen ook een nieuw uitlaatsysteem. Met een druk op de knop laat de Rolls-Royce een diepere brom horen dan gebruikelijk. De uitlaatpijpen zijn overigens uitgevoerd in zwart in plaats van glimmend chroom, net als de Spirit of Ecstacy. Schakelen gaat middels een opnieuw afgestelde 8-traps automaat. De remmen zijn in vergelijking met de reguliere uitvoering iets vergroot.

Naast een zwart exterieur krijgt de Dawn Black Badge ook een zwart interieur mee, al zorgen oranje details voor enig contrast. Hoeveel de jongere cliëntèle voor de nieuwe Dawn Black Badge moet betalen (waarschijnlijk bedoelt Rolls-Royce daarmee niet twintigers of dertigers, maar veertigers en vijftigers), is nog niet bekend (een standaard Dawn kost 425.000 euro).

Reageren is niet mogelijk.