Bentley Continental GTC zwaait uit als Galene Edition

0

Bentley zal in september op de IAA van Frankfurt de nieuwe Continental GT presenteren. Dat is voor sportwagenfans een auto om naar uit te kijken, want de Brit krijgt (een ingekorte versie van) het Porsche Panamera platform als basis, en zal dus niet langer genetisch verwant zijn aan wijlen Volkswagen Phaeton.

Leuk nieuws dus, maar het betekent dat ook de dagen van de Continental GTC (met de ‘C’ voor ‘Convertible’) geteld zijn. De opvolger van dit landjacht zal in een later stadium op een Amerikaanse of Chinese autobeurs gepresenteerd worden. Om de verkopen niet droog te laten vallen, lanceert Bentley nu deze Galene Edition by Mulliner. Die is, om het er nog eens dik bovenop te leggen, geïnspireerd op luxejachten.

Van deze Continental GTC Galene Edition by Mulliner zullen 30 exemplaren worden gebouwd. Visuele kenmerken zijn een Glacier White carrosserielak met Sequin Blue exterieuraccenten, een donkerblauwe stoffen kap en speciale 21-inch lichtmetalen velgen in ‘Propeller Wheels’ design. De motorkap is in donkerblauw uitgevoerd.

Het uitzwaaimodel is ontworpen in samenwerking met de Engelse jachtbouwer Princess Yachts. Die leverde het hout aan waarmee de laadvloer van de kofferbak is bekleed. Daarmee moet een visuele link gelegd worden met het achterdek van ongetwijfeld kostbare boten.

In het interieur monteren Mulliner (de ‘Bespoke’ aankleedafdeling van Bentley) en Princess Yachts speciale, handgestikte en met leer beklede stoelen. Dezelfde afwerking vinden we terug op de deurpanelen en op het dashboard, de middenconsole en de armsteunen.

De Continental GTC Convertible Galene Edition by Mulliner is er alleen met de 4,0 liter motor. Deze V8 levert 507 pk en 660 Nm koppel. Meer heb je natuurlijk ook niet nodig als je over de boulevard van bijvoorbeeld Monaco wilt cruisen. Vierwielaandrijving misschien ook niet, maar dat is nou eenmaal standaard aan dit ‘Phaeton ontwerp’. De opvolger komt er ook met louter achterwielaandrijving, hetgeen de Bentley in combinatie met het Panamera platform honderden kilo’s lichter gaat maken.

Reageren is niet mogelijk.