Ford patenteert geïntegreerd fietsenrek

0

Ford heeft een fietsenrek ontworpen dat in de auto is geïntegreerd en voor gebruik uitgeschoven kan worden.

Het rek, dat veel lijkt op de rekken die op de trekhaak gemonteerd worden, biedt plaats aan 2 fietsen. Doordat het vast aan, en deels in, de auto is bevestigd kan het niet gestolen worden. Bovendien is de constructie stabieler dan bij een los fietsrek. Ook hoeft de eigenaar geen plek te vinden om een vaak nogal groot uitgevallen fietsrek te stallen. 

Ford heeft inmiddels patent aangevraagd bij het US Patent Office, zo bericht Automobiel Management. Of en wanneer auto’s met het fietsrek als extra op de markt komen, heeft de Amerikaanse autofabrikant nog niet meegedeeld.

In Europa biedt Opel een soortgelijk systeem aan, FlexFix genaamd. Daarmee heeft het merk met name in het fietsminnende Nederland veel vrienden gemaakt. Maar helaas levert Opel deze accessoire op steeds minder nieuwe model vanwege het ruimtebeslag. Op de Corsa en Zafira kan het FlexFix systeem nog steeds worden besteld.

Comments are closed.