Opel stoft GSI badge af

0

Wat Autointernationaal.nl eerder deze week bij de bespreking van de Buick Regal GS al voorspelde, blijkt te kloppen: Opel stoft haar iconische typeaanduiding GSi af. De badge gaat gebruikt worden voor sportieve modellen die wel warm zijn, maar niet heet genoeg voor het OPC logo. Dat heb je óók al kunnen lezen in het Buick artikel.

De Insignia wordt het eerste model die in sportieve GSi uitvoering leverbaar wordt. De lettercombinatie staat voor: ‘Grand Sport Injection’. Met name de Kadett is daar in de jaren tachtig in Europa wereldberoemd mee geworden. De combinatie van een veel vermogen (115 pk, later 150 pk) en een aërodynamisch koetswerk maakte deze Opel volgens velen tot ‘de betere GTI’.

In september, op de IAA autoshow van Frankfurt, krijgen we de nieuwe Insignia GSi van Opel te zien. De typeaanduiding OPC gaat vanaf volgend jaar waarschijnlijk voor onbepaalde tijd een winterslaap houden, als de laatste exemplaren van de Astra GTC zijn verkocht en het niet meer de moeite loont om de Corsa OPC in de lucht te houden.

Comments are closed.