BMW 5-serie volgens Schnitzer

0

BMW zal later deze maand de nieuwe M5 voorstellen. Maar voor diegenen die daar niet op kunnen of willen wachten, zijn bij AC Schnitzer aan het goede adres voor een andere supersnelle uitvoering van de 5-serie. Het tuner pakket biedt zowel motorisch als visueel spektakel en kan ook worden losgelaten op de Touring.

Uitgangspunt is dat je met een 540i (standaard goed voor 340 pk) of een 530d (265 pk, maar vooral het koppel van 620 Nm maakt indruk) langsgaat bij AC Schnitzer. Deze BMW modellen kunnen affabriek in respectievelijk 5,1 en 5,7 seconden naar 100 km/u knallen. Keurige sprinttijden, die AC Schnitzer met alle plezier wil verkorten. Daartoe wordt de 540i opgepept naar 400 pk en de 530d naar 315 pk.

Optisch zorgt AC Schnitzer voor extra aantrekkingskracht in de vorm van een frontspoilerlip, zijschorten, een verlagingset (kortere veren geven de 5-serie vóór een 2,5 centimeter kleinere grondspeling en achter 2 centimeter), carbon spiegelkappen, een subtiele achterklep (sedan) of dakspoiler (Touring) en 19 of 20 inch lichtmetalen velgen uit eigen keuken. Een uitlaatsysteem dat een luidere grom produceert, is ook te bestellen.

AC Schnitzer zegt ook nog hard te werken aan krachtkuurtjes voor de 520d, de 530i en voor de M550i xDrive. De tuner geeft 5 jaar garantie. De nieuwe M5 gaat zo’n anderhalve ton kosten, terwijl de 540i kaal 70 mille kost. AC Schnitzer rekent vast geen 80.000 euro voor zijn upgrade …

Reageren is niet mogelijk.