Kode 0 Live

0

Tijdens het autofeest in het Californische Pebble Beach heeft de Japanse topontwerper Ken Okuyama deze opmerkelijke Kode 0 gepresenteerd: een op de Lamborghini Aventador LP 700-4 gebaseerde supersportwagen.


Vorig jaar liet Okuyama (die onder meer verantwoordelijk is voor het design van de Enzo Ferrari, de Ferrari 599 GTB, de Ferrari P4/5 by Pininfarina en de Maserati Birdcage 75th) tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance de opmerkelijke Kode 57 Enji zien; een enigszins op de Ferrari Rossa lijkende roadster.

Beide ontwerpen van de Japanse creatieveling kunnen als een knipoog naar de supersportwagen en conceptstudies uit de jaren zeventig (zoals de Lancia Stratos Zero, de Ferrari Modulo en de Lamborghini Countach) worden beschouwd.

De monocoque en de carrosserie van de hoekige Kode 0 zijn vervaardigd van koolstofvezel. Achter de voorstoelen bevindt zich een 700 pk / 690 Nm sterke en 6,5 liter grote V12. Die moet de 1.550 kilo wegende creatie van Okuyama aan spectaculaire prestaties helpen. De gerobotiseerde 7-versnellingsbak stamt ook van Lamborghini.

Remmen doe je met hulp van keramische schijven die voorzien zijn van 6 klauwen. Schuin naar voren en omhoog scharnierende portieren ontbreken niet. Het interieur is bekleed met leer in verschillende kleuren.

De Kode 0 is 4,64 meter lang en 2,13 meter breed. De hoogte bedraagt slechts 1,14 meter. Vóór momteert 255/30 ZR 20 banden en achter 355/25 ZR 21 exemplaren. De Japanner wil 5 exemplaren van zijn hoekige supersportwagen bouwen.

Comments are closed.