Porsche 911 van de Rijkswacht staat te koop

0

Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen reed de rijkspolitie vroeger in de Porsche 911. Nu is er de kans om zo’n zeldzaam exemplaar te bemachtigen, want een originele Porsche 911 2.4 S Coupé van de Belgische Rijkswacht-Gendarmerie staat te koop.

De witte politie Porsches met kenmerkende strepen en blauwe zwaailichten zijn pure nostalgie, of ze nu uit Nederland of België komen. Ze zijn zeldzaam en zeer gewild als collectors item.

De 911 2.4 S Coupé die nu te koop wordt aangeboden, is een originele politiewagen uit 1973. Het gaat hier om één van de slechts 20 exemplaren die tussen 1973 en 1976 aan de Belgische Rijkswacht-Gendarmerie zijn geleverd. De auto’s werden afgeleverd met de 2.4E motor. In augustus 1979 werd dit 6 cilinder boxerblok door de Belgische Porsche importeur d’Ieteren echter vervangen door de krachtigere 2.4S motor.

Voor de rest is het model helemaal origineel en compleet, dus je krijgt ook blauwe zwaailichten, een sirene, mistlampen, een zonnedak, een stop matrixbord en ander ‘gereedschap’ dat 40 jaar geleden tijdens het surveilleren gebruikt werd.

Alle documenten en bewijzen van echtheid zijn aanwezig. Je krijgt er zelfs 2 Rijkswacht uniforms bij. Leuk voor tijdens een klassiekerrit bijvoorbeeld, waar deze politie Porsche prima voor geschikt is. Sinds de Rijkspolitie officieel afgeschaft is, mogen zwaailichten en stopsignalen op de auto blijven zitten en kunnen particulieren er zonder problemen mee rondrijden. Daarom is de waarde van originele politie Porsches zo enorm toegenomen. Dit exemplaar staat te koop voor 291.124 euro …

Reageren is niet mogelijk.