Prijsvergelijking BMW M5

0

De prijs van de nieuwe BMW M5 is bekend. De nóg krachtigere en scherper sturende premium sportsedan is te bestellen vanaf 20 september voor 161.500 euro.  De levering start in maart.

Voor het eerst beschikt de BMW over M xDrive vierwielaandrijving. De M5 (gecombineerd verbruik van 10,5 l/100 km, CO2-emissie van 241 gram/km) biedt daardoor meer gebruiksgemak, zonder dat dit volgens de makers ten koste is gegaan van de dynamiek. De nieuwe M5 beschikt over een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic, die ook geschikt is voor op het circuit. In de 2WD modus schakelt de auto over op achterwielaandrijving voor een ultiem sportieve rij beleving.

Door toepassing van onder andere nieuw ontwikkelde turbo’s, ultra-efficiënte indirecte koeling van de aanzuiglucht en verhoogde druk van de brandstofinspuiting (tot liefst 350 bar) zijn motorvermogen en koppel van de V8 gestegen naar 600 pk en 750 Nm (tussen 1.800 en 5.600 toeren). De M5 accelereert in 3,4 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Met het optionele M Driver’s Package is een topsnelheid van 305 km/u mogelijk.

De royale standaarduitrusting van de nieuwe M5 omvat onder meer het navigatiesysteem Professional, een alarmsysteem klasse 3, een geluidsinstallatie van Harman Kardon, adaptieve LED koplampen met groot lichtassistent, Dynamic Damper Control, elektrisch verstelbare sportstoelen met Merino lederbekleding plus verwarming en zowel Emergency call, ConnectedDrive als Remote Services. De nieuwe M5 is er ook tijdelijk als First Edition in een oplage van 400 stuks met een exclusieve uitrusting.

BMWLexusMercedes
5-serieGSE klasse
MFAMG 63 S
161.500 euro160.875 euro161.195 euro

Zelfs met M xDrive is de nieuwe M5 lichter dan zijn voorganger (exclusief bestuurder 1.855 kilo t.o.v. 1.870 kilo). Dat is bereikt door toepassing van een superlicht CFRP (met koolstofvezel versterkt kunststof) dak en een lichter uitlaatsysteem. De nieuwe M5 heeft standaard M Compound remschijven plus remblokken met blauw gekleurde klauwen met 6 zuigers vóór en achter zwevende remklauwen met enkele zuigers. Optionele koolstof / keramische M remmen (herkenbaar aan de goudkleurige remklauwen) verlagen het gewicht met 23 kilogram en zijn nog beter bestand tegen extreme belasting en hitte.

Standaard zijn gepolijste 19-inch velgen met 5 dubbele spaken in de kleur Orbit Grey. Met banden vóór in de maat 275/40 R 19 en achter in de maat 285/40 R 19. Optioneel zijn 20-inch velgen met 7 dubbele spaken. De voorbanden zijn dan van het type 275/35 R 20, terwijl BMW achter 285/35 R 20 exemplaren monteert. Voor de nieuwe M5 is er een exclusieve kleur Marina Bay Blue Metallic (zie foto’s) beschikbaar, naast een serie andere kleuren waaronder diverse kleuren met een matte afwerking.

Reageren is niet mogelijk.