Honda geeft Acura een nieuwe cross-over

0

Honda dochter Acura zal op de Detroit Motor Show de RDX Prototype voorstellen. Het betreft een nagenoeg productierijpe conceptstudie voor een luxueus cross-over model.

Net als zijn landgenoot Mitsubishi Eclipse Cross kenmerkt de nieuwe Acura zich door een hoekige vormgeving en een carrosserie met scherpe vouwen. Er is alleen een zijaanzicht foto, maar nu al is duidelijk dat de RDX een markante grille krijgt. De grote wielen geven hem het karakter van een SUV, maar de Acura heeft ook de lichtvoetige uitstraling van een cross-over of stationwagon.

Voor wat betreft de inrichting van het interieur van de derde generatie RDX kunnen wij rekenen op een volledig digitaal instrumentarium en een multifunctioneel touch screen in de middenconsole. Voor de bediening is het scherm rijkelijk voorzien van sensoren. De huidige, uit 2013 stammende tweede generatie RDX is 4,67 meter lang. In het modellengamma van Acura staat hij een trede lager dan de MDX.

Technische details zijn nog niet bekend, maar Honda zou voor de RDX een specifiek Acura platform ontwikkeld hebben dat niet gedeeld gaat worden met modellen uit het eigen gamma. De Japanners hebben evenmin plannen om het model in Europa te gaan leveren. Is dat jammer? Laat de cijfers het antwoord geven: in onze marktregio bedragen de verkopen van Lexus slechts 0,7 procent van die van moedermerk Honda. Laat je die verdeelsleutel op Honda en Acura los, dan betekent dat slechts 700 verkopen op jaarbasis waarmee het luxelabel net zo marginaal is als Cadillac. Honda is terecht de mening toegedaan dat zij haar geld beter in andere zaken kan steken.

Reageren is niet mogelijk.