Acura RDX Prototype Live

0

Wat als. Wat als. Wat als Honda haar premiumdochter Acura ook op de Europese markt geïntroduceerd zou hebben, net als Nissan met Infiniti gedaan heeft en Toyota met Lexus. Dan zouden wij nu uitzicht hebben op deze SUV, de RDX.

Op de Amerikaanse markt gaat de RDX van Acura al een aantal generaties mee. Het luxelabel van Honda doet er in de Verenigde Staten uitstekend zaken mee. Acura heeft nu een prototype voor de nieuwe editie onthuld. De verwachting is dat de definitieve uitvoering amper van deze conceptversie zal verschillen.

De nieuwe RDX wordt eind 2018 op de Amerikaanse markt verwacht. Deze derde generatie staat op een volledig nieuw platform, dat volgens Acura veel lichter en stijver zou zijn. De wielbasis van deze nieuwe RDX is ruim 6 centimeter groter dan die van zijn voorganger. Het nieuwe platform zal alleen door Acura worden gebruikt. Er is dus geen directe link met de techniek van Honda dus.

Een andere belangrijke technische wijziging is dat de atmosferische 3,5 liter V6 van de vorige generatie wordt vervangen door een 2,0 liter 4 cilinder V-TEC turbo in combinatie met een 10-traps automaat. SH-AWD (Super Handing All Wheel Drive) met Torque Vectoring verdeelt de aandrijfkrachten over alle 4 de wielen.

Optioneel gaat Acura de nieuwe RDX met adaptieve dempers leveren; een systeem dat volgens het merk in grote lijnen afkomstig is van de NSX. Standaard zal de SUV geleverd worden met ‘AcuraWatch’ dat assistenten als Hill Start, Surround-View Camera, parkeersensoren voor & achter, Rear Cross Traffic Monitor en Blind Spot Information omvat. Het dashboard van de nieuwe RDX kenmerkt zich door een True Touchpad Interface; een systeem waarbij de infomedia installatie zich niet alleen via aanraking van het scherm, maar ook door middel van een touch pad laat bedienen.

Wat als. Wat als. Wat als Acura alsnog naar Europa komt. Toegegeven, Lexus en Infiniti hebben zich in onze marktregio echt in moeten vechten. En de Nissan dochter staat nog steeds niet goed op de rails. Maar in de vorm van de QX50 gaat zij eigenlijk net zo’n SUV aanbieden als de Acura RDX. Bovendien als moeder Honda wereldberoemd om haar bouwkwaliteit en klanttevredenheid. Dat zijn bij uitstek eigenschappen die horen bij een premiummerk ….

Reageren is niet mogelijk.