Mag wegblijven: Honda Small RS Concept

0

Tijdens de Indonesia International Motor Show in Jakarta presenteert Honda de Small RS: een conceptstudie voor een compacte, sportieve hatchback.

De Small RS oogt vervaarlijk dankzij zwarte lichtmetalen 17-inch velgen, idem grille, een forse achterspoiler, een luchtopening in zijn motorkap, stoer ogend bumperwerk, een diffusor en diverse zwarte details. Gegevens over de afmetingen en de prestaties van het studiemodel houdt Honda nog even onder de pet.

De Small RS is vermoedelijk een vingeroefening voor de opvolger van de Brio. Die wordt zowel in India als Indonesië verkocht en is nauwelijks kleiner dan de Jazz maar veel goedkoper. De huidige Brio stamt uit 2011 en onderging 2 jaar geleden een facelift. De opvolger kan in 2019 productierijp zijn.

Zou de Small RS ook wat voor de Europese Honda dealers zijn? Hoewel er veel te zeggen is voor een model dat goedkoper is dan de Jazz, kan men deze nieuwe Brio beter links laten liggen. Het ‘Ford Ka+ gehalte’ is, als je het spoilerwerk weg denkt, te hoog. Honda heeft het op dit moment niet makkelijk in Nederland, maar de dealers kunnen beter even de tanden op elkaar doen en wachten tot de productieversie van de elektrische Urban Concept klaar is.

Comments are closed.