Luxe voor twee: Rolls-Royce Dawn Aero Cowling

0

Rolls-Royce heeft een nieuwe optie ontwikkeld voor de Dawn: de Aero Cowling. Met deze afdekplaat, die achter de voorstoelen kan worden aangebracht, krijgt de cabriolet een sportievere uitstraling. En wordt de Dawn van een 4-persoons model een 2-zitter.

Als Rolls-Royce een nieuwe optie presenteert, dan weet je 2 dingen zeker: het is mooi en het is duur. Beide kwalificaties gaan zonder meer op voor de Aero Cowling voor de Dawn. Dit is een losse, met leer beklede, afdekplaat die boven de achterbank aangebracht kan worden. De welvingen volgen de vormen van de hoofdsteunen van de voorste zitplaatsen, waardoor het cabrioletmodel een heel andere uitstraling krijgt.

Volgens Rolls-Royce transformeert de Dawn met de Aero Cowling optie, in feite een tonneau cover die boven de achterste zitplaatsen wordt gemonteerd, zelfs tot een sportieve roadster. Dat is mooi meegenomen natuurlijk en minder onpraktisch dan het lijkt, want de Dawn is nooit bedoeld om 4 man in te vervoeren. Een kwestie van stijl. De coiffure van de passagiers achterin verwaait toch alleen maar. En het komt nogal armoeiig over als zij moeten meeliften om van A naar B te komen. Wat zijn dat voor mensen die geen geld hebben voor een eigen auto?

Dus maak er dan maar gewoon een 2-zitter van. Met de Aero Cowling accessoire kan de intrinsieke ontwerpfout van de Dawn worden rechtgezet én zitten bestuurder en bijrijder meer uit de wind zitten. De cover kan worden uitgevoerd in de kleuren die de klant wil, of in een tint die past bij het interieur en de buitenkant van de Rolls-Royce. Als het stoffen dak gesloten is, kan de Aero Cowling gewoon blijven zitten, maar hij is ook te verwijderen. In de welvingen zijn opbergvakken aangebracht. De klant die voor deze optie kiest, heeft dus extra bagageruimte tot zijn beschikking. De afdekplaat is gemaakt van de lichtgewicht materialen aluminium en koolstofvezel. Daardoor weegt hij nog net geen 20 kilo.

Rolls-Royce vraagt 26.369 euro voor de nieuwe, opmerkelijke optie. Bij de prijs inbegrepen (die voor merkbegrippen meevalt) is een lederen beschermhoes om de hoofdsteunen van de achterzetels in op te bergen als je de Aero Cowling monteert. Ook bestaande Dawn rijders (de cabriolet is sinds 2015 op de markt) kunnen de optie bestellen.

Reageren is niet mogelijk.