Prijs vergelijking Mercedes-AMG GT 4-door Coupé

0

De prijzen van de nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, die afgelopen maart tijdens de autosalon van Genève zijn wereldpremière beleefde, zijn bekend. Het gamma omvat (in eerste instantie) een tweetal V8 uitvoeringen die vanaf nu besteld kunnen worden. Laat in de herfst staat de GT 4-Door Coupé bij de dealers.

Met een vermogen van 585 pk voor de AMG GT 63 4Matic+ en 639 pk voor de S uitvoering (gecombineerd brandstofverbruik 11,2 à 11,3 liter per 100 km, CO2-emissie 256 à 256 gram/km) bieden beide versies volgens Mercedes-AMG prestaties op het hoogste niveau. Onderhuids zijn zij evenwel nauw verwant aan de E klasse en aan de CLS. De nieuwe GT 4-Door Coupé beschikt als zelfstandig door de AMG divisie ontwikkelde modelreeks over een uniek design in een Fastback configuratie.

Beide uitvoeringen hebben een 3.982 grote V8 onder de kap. Het maximum koppel van de ‘standaardversie’ bedraagt 800 Nm bij 2.350-5.000 toeren. De AMG GT 63 4Matic+ S is goed voor 900 Nm bij 2.500-4.500 krukasomwentelingen. De acceleratie naar 100 km/u neemt respectievelijk 3,4 en 3,2 seconden in beslag. Als topsnelheid geeft de fabrikant 310 respectievelijk 315 km/u op. De prijs bedraagt 212.533 euro voor de 585 pk variant en 226.301 euro voor de S versie.

Mercedes-AMGMercedes-AMGPorsche
GT 4-door CoupéS-klassePanamara
63 4Matic+63 4Matic+ STurbo Executive
212.533 euro207.747 euro212.000 euro

De standaarduitrusting omvat onder andere volledig variabele vierwielaandrijving, de AMG Speedshift MCT 9G transmissie, actieve achterasbesturing en een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras. Net als bij de 2-deurs AMG GT vormen de actieve aërodynamica met het luchtgeleiding systeem Airpanel in de voorspatborden en de uitschuifbare achterspoiler de basis voor de lage luchtweerstand van de nieuwe 4-door Coupé. De koplampen zijn van het Multi-Beam type.

Het interieur is voorzien van een 8-tal HD displayschakelaars op de middenconsole, een AMG Performance stuurwiel met toetsen, de AMG sportstoelen (bekleed met nappaleder) en de volledig digitale cockpit met 2 brede schermen. Een AMG combi-instrument en de nieuwe weergave stijl ‘Supersport’ benadrukken volgens de fabrikant het dynamische karakter. Een geluidsinstallatie van Burmester en sfeerverlichting in 64 kleuren maken ook onderdeel uit van de standaarduitrusting. Er zijn 3 verschillende configuraties voor de achterbank. Standaard zijn er achterin 2 afzonderlijke stoelen.

De AMG GT 63 S 4Matic+ beschikt bovendien onder andere over actieve motorsteunen, grotere lichtmetalen velgen en een AMG Performance stuurwiel dat bekleed is met Dinamica microvezel.

Mercedes-AMGLand RoverMaserati
GT 4-door CoupéRange Rover SportQuattroporte
63 4Matic+ SSVR3.8 V8 GTS
226.301 euro210.365 euro220.224 euro

Ter gelegenheid van de verkoopstart van de nieuwe AMG GT 4-Door Coupé biedt Mercedes gedurende een gelimiteerde periode van 12 maanden de Edition 1 aan. Die heeft de S uitvoering als basis. Uiterlijke kenmerken zijn het AMG aërodynamicapakket met grotere frontsplitter en geïntegreerde flics in de voorspatborden, de verder geoptimaliseerde diffusor en een vaste achterspoiler. Ook beschikt deze introductie-uitvoering over 21 inch kruis spaak gesmede AMG velgen (in de kleuren Designo grafietgrijs Magno, glanzend diamantwit of grafietgrijs metallic). Het interieur is door de AMG Performance stoelen in exclusiever nappaleder in de kleur magmagrijs/zwart met gele contrast siernaden nóg sportiever. Ook het stuurwiel is voorzien van gele contrast siernaden. Verder zijn er AMG sierdelen in mat carbon.

Reageren is niet mogelijk.