Volkswagen toont de Buggy Concept

0

Volkswagen heeft een tweetal schetsen gemaakt van de bijzondere conceptstudie die zij in maart op de autosalon van Genève zal presenteren. Het betreft een elektrische Buggy.

Vooral in de jaren zestig en zeventig werden Volkswagens Kever geregeld gebruikt als basis voor een ‘Buggy’, een voor de stranden en zonnige omgevingen bedoelde auto die door externe bedrijven als Hebmüller, Rometsch en Ruska van een open, veelal uit glasvezel opgetrokken carrosserie zonder dak of deuren was voorzien.

Volkswagen grijpt na meer dan 50 jaar terug op het Buggy concept en kondigt de komst van een nieuw studiemodel aan. Dit keer geen Kever techniek en ook hoef je geen platform uit het pre MQB tijdperk of verbrandingsmotoren van de inmiddels uitgezwaaide Beetle te verwachten: de speelse Buggy Concept is namelijk gebaseerd op het MEB platform, de modulaire basis die Volkswagen gaat gebruiken voor al haar toekomstige elektrische modellen.

Deze Buggy is dus volledig emissieloos. Volkswagen zegt met het studiemodel te willen illustreren wat de gebruiksmogelijkheden van het elektrische modulaire MEB platform zijn. Indien de reacties op de autosalon van Genève positief zijn, dan volgt er wellicht serieproductie op kleine schaal. Technische informatie over de Buggy is nog niet bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.