Prijs vergelijking Audi RS5 Sportback

0

De prijs van de Audi RS5 Sportback is bekend. Het is voor het eerst dat dit 5-deurs model in een ultrasportieve RS uitvoering verkrijgbaar is. De RS 5 Sportback is vanaf nu te bestellen voor 122.120 euro.

In het tweede kwartaal start Audi met de levering van de RS5 Sportback. Hij wordt aangedreven door de 450 pk sterke 2.9 TFSI dubbel geblazen V6 benzinemotor, die standaard is gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic automaat en Quattro permanente vierwielaandrijving. De RS 5 Sportback sprint in 3,9 seconden naar 100 km/u. Met het optionele RS Dynamic pakket bedraagt de topsnelheid 280 km/u (standaard: 250 km/u).

Quattro vierwielaandrijving met variabele aandrijfkrachtverdeling en het verlaagde RS sportonderstel zorgen volgens Audi voor een dynamisch en stabiel weggedrag. Voor nog meer sportiviteit zijn er hightech opties als een sportdifferentieel, het RS sportonderstel met Dynamic Ride Control, keramische remschijven en Dynamic Steering.

De RS5 Sportback is herkenbaar aan zijn uitgebouwde wielkasten, honingraatgrille, ovale uitlaatpijpen en 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch optioneel). Deze wielen zijn er in diverse designs. De standaarduitrusting omvat onder meer RS sportstoelen, lederen/alcantara bekleding met contrasterende stiksels (fijn nappaleder optioneel), een met leer bekleed sportstuur, de Audi Virtual Cockpit met RS displays, MMI navigatie plus en een alarmsysteem (klasse 3).

AudiAlfa RomeoMercedes-AMGPorsche
RS5 SportbackGiuliaC-klassePanamera
2.9 TFSI2.9 V6 Quadrifoglio634 E-Hybrid
122.120 euro119.950 euro124.697 euro124.500 euro

De RS5 Sportback is de nieuwste telg binnen een sportieve familie die verder bestaat uit de RS4 Avant (123.230 euro) en de RS5 Coupé (122.520). De laatste is indien gewenst leverbaar met een lichtgewicht carbon dak. De RS5 Sportback en RS4 Avant zijn op hun beurt leverbaar met een glazen panoramadak.

Reageren is niet mogelijk.