Prijs vergelijking Toyota Camry 2.5 Hybrid

0

Na 15 jaar afwezigheid maakt de Toyota Camry een comeback op de Nederlandse markt. Dat doet de sedan in hybride vorm en als opvolger van de Avensis. Die was eigenlijk een klasse kleiner, maar met een instapprijs van 39.995 euro voor de Camry denkt Toyota toch veel klanten binnenboord te kunnen houden.

Hybride techniek is gesneden koek voor Toyota. In het geval van de Camry gaat het om een 2,5 liter viercilinder benzinekrachtbron, een elektromotor en een CVT automaat. Het gecombineerde vermogen bedraagt 218 pk. Toyota geeft voor de Camry 2.5 Hybrid een gemiddeld verbruik op van slechts 4,2 liter per 100 km. De CO2-uitstoot bedraagt een in zijn segment eveneens lage 98 gram/km.

De nieuwe Camry staat op hetzelfde type platform als de Corolla, CH-R, Prius en RAV4. Belangrijke kenmerken zijn een laag zwaartepunt en een hoge stijfheid. Dit komt de rijeigenschappen ten goede.

De prijzen beginnen zoals gezegd bij 39.995 euro. Voor dit bedrag krijg je de Camry Active die is voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen, een 7,0 inch scherm voor het multimediasysteem, automatische airconditioning met lucht zuiverende Nanoe technologie en een achteruit rij camera. Veiligheid werd niet vergeten; Toyota rust de nieuwe Camry vanaf het eerste uitrustingsniveau Active standaard uit met het uitgebreide veiligheidspakket Toyota Safety Sense. Dit omvat onder andere een Pre-Collision System met voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrole, Lane Departure Alert (inclusief stuurassistentie) en Automatic High Beam.

Toyota levert de nieuwe Camry ook als Dynamic voor 41.995 euro. Bovenop de uitrusting van de Active is deze uitvoering voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen, een 8,0 inch scherm voor het multimediasysteem (inclusief navigatie en spraakherkenning), 6 speakers, LED mistlampen en instaplijsten. Voor nog meer luxe kan je bij Lexus terecht voor de ES 300h. Dat is in grote lijnen dezelfde auto, maar dan overgoten met een premiumsaus. Je betaalt dan wel bijbehorende prijzen (vanaf 52.995 euro).

Voor de zakelijke rijder heeft Toyota een speciaal aanbod, de Camry Business Intro, vanaf 43.095 euro. Dit is de meest complete uitvoering met onder andere lederen bekleding, stoelverwarming vóór, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, een draadloze oplader voor telefoons en Blind Spot Monitor. Verder is de Camry Business Intro ook voorzien van dorpellijsten en instapverlichting met modelnaam logo.

Toyota Mazda Toyota
Camry 6 RAV4
2.5 Hybrid Active S-G 165 6AT Comfort 2.5 Hybrid Comfort
39.995 euro 39.140 euro 39.995 euro
Toyota Ford Lexus
Camry Mondeo IS
2.5 Hybrid Dynamic Hybrid Vignale 300h
41.995 euro 41.050 euro 41.595 euro
Toyota Kia Renault
Camry Optima SW Talisman
2.5 Hybrid Business PHEV DynamicPlus TCe 225 EDC Intens
43.095 euro 44.395 euro 44.090 euro

De Camry waarmee wij nu weer kunnen kennismaken, is de 8ste generatie. Het modeltype kwam voor het eerst in 1982 op de markt. Tot nu toe zijn er wereldwijd ruim 19 miljoen exemplaren van de Camry verkocht. Jaarlijks verkoopt Toyota er meer dan 700.000 stuks. Daarmee is de Camry al jarenlang de bestverkochte grote sedan ter wereld.

 

 

Reageren is niet mogelijk.