Prijsindicatie Land Rover Discovery Landmark Edition

0

Dit jaar bestaat de Land Rover Discovery precies 30 jaar. Reden genoeg voor de Britten om dat te vieren met een speciaal actiemodel: de Landmark Edition. Die is extra welkom omdat de verkopen van de Discovery de laatste tijd sterk te wensen overlaten.

De Landmark Edition van de Discovery is te bestellen op combinatie met alle bekende motorversies en is standaard voorzien van een zogeheten Dynamic Pack. Dat voegt een chiquer vormgegeven voorbumper en grille toe, evenals hoogglans zwarte accenten.

Zwarte 20 inch velgen maken eveneens deel uit van de standaarduitrusting. Ook de modelbenaming staat in zwart uitgeschreven en aan de achterkant heeft Land Rover een Landmark badge geplakt.

Het interieur kan rekenen op extra lichtinval dankzij een vast glazen dak; is daar even geen behoefte aan, dan is er uiteraard een automatisch rolscherm waarmee felle zonnestralen buiten gehouden kunnen worden. De Landmark Edition beschikt verder over een geluidsinstallatie van Meridian en privacyglas.

Het meubilair van het jubileummodel is bekleed met luxe Windsor leder, dat in 3 verschillende kleuren uitgevoerd kan worden. De zogeheten piping, op de randen van de stoelen, is uitgevoegd in een contrasterende kleur. Verder is het interieur afgewerkt met specifieke sierlijsten en titanium kleurige accenten.

De Nederlandse prijzen van de feestvierende Land Rover Discovery zijn nog niet bekend, maar reken op een meerprijs van 10.000 euro ten opzichte van de standaard S uitvoering. Concreet betekent dit een instaptarief van 109 mille voor de Si4 benzine-uitvoering en 112.000 euro voor de SD4 dieselversie. Omdat de Landmark Edition is gebaseerd op de SE uitvoering en dus diens standaarduitrusting heeft, is de effectieve meerprijs ‘slechts’ afgerond 6.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.