Audi A5 Sportback tijdelijk als S-line Black Edition

0

Audi heeft onlangs de A4 een ingrijpende facelift laten ondergaan. Je hoeft dan geen groot autokenner te zijn om te kunnen weten dat een update van de A5 dan ook niet lang op zich laat wachten. Inmiddels zijn de eerste gecamoufleerde exemplaren van de herziene uitvoering betrapt.

Om de verkopen van de A5, die in de eerste 6 maanden van dit jaar bijna 15 procent minder vaak over de toonbank ging dan in hetzelfde tijdvak van 2018, enigszins op peil te houden, komt Audi nu met de Sportback S-line Black Edition van de A5 Sportback. Die combineert de sportiviteit van het S-line pakket met tal van zwarte accenten en vele extra’s. Audi spreekt van een klantvoordeel van ruim 11.000 euro.

Uiterlijke kenmerken van de A5 Sportback S-line zijn LED koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, sportief vormgegeven bumpers, speciale dorpels, een aangezette grille plus diffusor en verchroomde uitlaatstukken. De sportiviteit van de S-line aankleding komt in het interieur tot uiting in vele zwarte accenten (waaronder de hemel), het dashboard met pianozwarte sierinleg en de sportstoelen. De uitrusting is aangevuld met zaken als automatische airconditioning, een MMI navigatiesysteem, een 3-spaaks multifunctioneel S-line sportstuur met lederen bekleding plus schakelflippers, een licht & regen sensor, Audi Connect Diensten (3 jaar) en een bestuurder informatiesysteem in kleur.

Als Black Edition beschikt de A5 Sportback S-line tevens over hoogglans zwarte raam omlijstingen, raamstijlen en grille. Verder kan de koper rekenen op een matzwarte kenteken balk, hoogglans zwarte grille lamellen, idem spijlen in de luchtroosters onderin de voorbumper, een matzwarte diffusor, zwarte spiegelkappen en privacy glas. Andere kenmerken van de Black Edition zijn 19 inch lichtmetalen velgen, sfeerverlichting, een afgevlakt multifunctioneel sportstuur, het Leder interieurpakket en een geluidsinstallatie van het huis.

De extra toeters en bellen van de A5 Sportback S-line Black Edition vormen samen met de speciale aankleding een waarde van ruim 11.000 euro. Audi rekent er echter niks extra voor dus het hele bedrag kan als klantvoordeel worden beschouwd. De A5 Sportback S-line Black Edition is te combineren met alle beschikbare motoren, uiteenlopend van de 35 TFSI tot de 45 TFSI en de 45 TDI. Hij is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 50.125 euro.

Reageren is niet mogelijk.