Veel klantvoordeel op Jaguar I-Pace Business Edition

0

Jaguar presenteert de I-Pace Business Edition. Deze uitvoering onderscheidt zich door een extra rijke standaarduitrusting en speciale leasemogelijkheden. Een Eneco laadpunt is bij het leasetarief inbegrepen.

Na zijn introductie in 2018 werd de I-Pace overladen met prijzen. De eerste volledig elektrische Jaguar werd onder meer verkozen tot Auto van het Jaar 2019. Tot nu toe wist de I-Pace meer dan 55 internationale prijzen in de wacht te slepen. Het veiligheidsinstituut Euro NCAP prijst de uitgebreide veiligheidsuitrusting en beloonde de elektrische cross-over, ook omdat hij tijdens de crashtests goed overeind bleef, met de maximale score van 5 sterren.

Dankzij het ontbreken van een prijslimiet bij de verlaagde bijtelling voor elektrische auto’s vorig jaar, gingen er toen liefst 3.495 exemplaren over de toonbank, waarvan 2.621 stuks in slotmaand december. Dit jaar staat de teller na een half jaar op 111 registraties. Voor iedereen is duidelijk dat het verkoopresultaat van 2018 niet geëvenaard zal worden; niet de laatste plaats door de Jaguar importeur zelf. Omdat het met de reguliere, conventioneel aangedreven, modellen verkooptechnisch ook niet echt lekker gaat en de schoorsteen bij de dealers wel moet blijven roken, wordt nu de I-Pace Business Edition in stelling gebracht. Die biedt een klantvoordeel dat kan oplopen tot 8.700 euro.

De I-Pace Business Edition is gebaseerd op de S of SE uitvoering. Bovenop de standaard uitrusting is het actiemodel voorzien van DAB+ radio, verwarmbare voorstoelen en premium vloermatten. Dat klinkt met alle respect natuurlijk niet echt als 8.700 euro klantvoordeel, maar Jaguar vraagt niet meer dan 73.900 euro voor de I-Pace Business Edition. Dat is bijna 8 mille onder de reguliere instapprijs. In combinatie met de extra uitrusting, kom je dan aan het genoemde klantvoordeel.

Zakelijk rijders profiteren volgens de Jaguar importeur van een netto bijtelling van 299 euro per maand en speciale leasemogelijkheden. De prijzen daarvan beginnen bij 599 of 895 euro per maand (operational of financial; exclusief BTW, op basis van 60 maanden / 20.000 km per jaar). Jaguar Financial Services biedt daarbij gratis een laadpunt (inclusief installatie) via Eneco aan. Bovendien kunnen klanten kiezen uit een conventioneel Alfen AC laadpunt of, tegen meerprijs, voor de nieuwe Ecotap DC15 lader. Dit is het eerste DC laadpunt voor thuisgebruik. De Ecotap DC15 heeft een laadvermogen van maximaal 15 kW en kan per uur tot 67 km laden. In vergelijking met een standaard 3,7 kW laadpunt daalt de laadtijd van gemiddeld 27 uur naar 6 uur.

Reageren is niet mogelijk.