Prijs vergelijking Nissan Juke

0

Eerder deze week is de nieuwe Nissan Juke in detail besproken. Toen werd ook gemeld dat de tweede generatie debuteert als Première Edition. Daar lees jij nu hier de prijs vergelijking van.

De Juke Première Edition gaat in handgeschakelde vorm 27.990 euro kosten en met DCT automaat 29.990 euro. Hij kan per direct besteld worden en is uitgerust met NissanConnect, parkeersensoren voor & achter, tweekleurige lak, 19 inch velgen en het zogeheten Cold Pack dat bestaat uit verwarmbare voorstoelen en een idem voorruit.

NissanFordHyundaiMazda
Juke Première EditionEcosport BlackKona DesignCX-3 Selected
I-GT 117 H6 1.0 EB 125 ST-Line1.0 T-GDI FashionSA-G 120 Sport
27.990 euro27.735 euro27.490 euro27.990 euro
NissanPeugeotSuzukiToyota
Qashqai2008Vitara Two-toneC-HR
DIG-T 140 VisiaPT 110 GT-LineBJ 112 Panorama1.2T Active
28.390 euro28.350 euro29.599 euro28.295 euro

Elektrische bediening voor de achterklep ontbreekt. Ook de reguliere versies zullen niet leverbaar worden met deze voorziening. Volgens Nissan is dat een bewuste keuze omdat het bij de Juke om design draait. De fabrikant verwacht ook niet dat klanten het gaan missen. Bovendien maakt een elektrisch bedienbare achterklep een auto onnodig duur.

NissanMitsubishiSkodaVolkswagen
Juke Première EditionASX PureKamiq StyleT-Cross Style
I-GT 117 DCT72.0 ClearTec CVTTSI 115 DSG7TSI 115 DSG7
29.990 euro29.990 euro± 29.290 euro29.660 euro

 

 

Nismo RS?

Komt er ook een nieuwe Juke Nismo RS? Nee, dat vindt Nissan een te lastig verhaal. Een Nismo RS zou namelijk de doelstelling (lees: noodzaak) om de CO2 uitstoot op merk niveau fors te verlagen stevig in de weg zitten. Elektrificatie zou noodzakelijk zijn om een dergelijke sportieve topuitvoering CO2-technisch interessant te maken. Nissan heeft geen plannen om de Juke met dieselmotor in Nederland te gaan leveren want daar is amper nog afzetpotentieel voor. Wel zal de cross-over geëlektrificeerd gaan worden. Concreet betekent dit (stekker)hybride aandrijving.

Nissan is niet bang dat de nieuwe, fors gegroeide en flink ruimere Juke de Qashqai gaat beconcurreren. Met dat model bedient het merk een andere kopersgroep. De Juke is meer voor de klanten die willen opvallen en die een statement willen maken. Het is bovendien een cross-over met een coupéachtige styling. De Qashqai is meer een familieauto. Toch verwacht Nissan wel dat er klanten zullen zijn die in de toekomst voor een Juke kiezen. Bijvoorbeeld als de kinderen van de Qashqai rijder het huis uit zijn en de wens ontstaat om een kleinere auto te gaan rijden.

Reageren is niet mogelijk.