Audi viert 25 jaar RS met diverse actiemodellen

0

Autofabrikanten laten geen gelegenheid voorbij gaan om een of andere verjaardag in de verf te zetten. Deze maand is het 25 jaar geleden dat Audi de RS2 Avant lanceerde; een heftige op de 80 Avant gebaseerde spierbundel met een 316 pk sterke 2,2 liter 5 cilinder turbomotor en een enorm snelheidspotentieel die de geschiedenis in is gegaan als het eerste RS model van de autofabrikant uit Ingolstadt. Voor de verkooptechnisch kwakkelende Volkswagen dochter is dat reden genoeg om een speciale verjaardagsreeks op de markt te brengen.

Het zogeheten ‘Anniversary package 25 years of RS’ werd door Audi ontwikkeld voor de TT RS, de RS4 Avant, de RS5 Coupé plus Sportback, de RS6 Avant en de RS7 Sportback. Zij hebben de historisch verantwoorde parelmoer carrosseriekleur Nogaro Blue van de RS2 gemeen. Al moet gezegd worden dat Audi de jubileum RS op verzoek ook in Mythos zwart, Nardo grijs of Glacier wit geleverd kan worden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat die 3 kleuren destijds niet leverbaar waren op de RS2 Avant.

Verder combineren de RS modellen met ‘Anniversary package 25 years of RS’ details in mat aluminium met glanzend zwarte elementen. Logo’s, spiegelkappen en de achterspoiler van de TT RS zijn zwart, terwijl de voorbumper, zijschorten en diffusor van de RS4, RS5, RS6 en RS7 over aluminium accenten beschikken.

 

Ook het interieur volgt de stijl van de RS2: zwart met blauwe accenten in Alcantara en een rechtuit markering op het stuur. Alcantara is ook gebruikt voor de bekleding van het meubilair van de TT RS, RS4 en RS5, terwijl er bij de RS6 en RS7 voor Valcona leder gekozen is. Het geheel wordt afgewerkt met felblauwe details en stiksels.

Aan de binnen en buiten kant van deze Anniversary modellen zitten her en der ’25 years’ badges. Daarop is een nieuwe variant van het RS logo afgebeeld; een versie waarbij aan de linkerzijde het getal ’25’ is toegevoegd.

Op de TT RS, RS4 Avant en de RS5 Coupé plus Sportback betaal je 9.350 euro voor het ‘Anniversary package 25 years of RS’ gebeuren. Het pakket is op de RS6 Avant en RS7 Sportback het duurste met een meerprijs van 14.500 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.