Prijs vergelijking Ford Mustang Mach-E

0

Ford presenteerde vorige maand de volledig elektrische Mustang Mach-E. De emissievrije cross-over, waarvan het design geïnspireerd is op de iconische ‘pony car’, wordt in het laatste kwartaal van 2020 in Nederland leverbaar. Ford komt echter nu al met de voorlopige prijzen voor de verschillende uitvoeringen van de Mustang Mach-E.

De Mustang Mach-E, die voor Ford een belangrijke doorbraak op de markt voor elektrische auto’s moet bewerkstelligen, gaat in basisuitvoering 49.925 euro kosten. Voor dit bedrag krijgt de klant een 258 pk sterke, achterwiel aangedreven versie met 75,7 kWh batterijenset waarmee volgens de WLTP meetnorm een actieradius van 450 km mogelijk zou moeten zijn. Wil je deze Mustang Mach-E met vierwielaandrijving en dubbele motor, dan stijgt de prijs naar 57.665 euro. Door het meergewicht daalt de actieradius evenwel naar 420 km. Hier staat tegenover dat dankzij de extra elektromotor er meer vermogen en koppel beschikbaar is: 337 pk en 565 Nm.

Wie naar de Ford dealer een bedrag van 58.075 euro overmaakt (cash transacties zijn op dit niveau per definitie tegenwoordig verdacht) krijgt een Mustang Mach-E met 98,8 kWh accu. Die is goed voor 600 kilometer rij bereik. Het vermogen ligt ook wat hoger, namelijk op 285 pk. In beide gevallen bedraagt het maximum koppel 415 Nm. Er kan, net als bij de 258 pk versie, binnen 8 seconden naar 100 km/u worden gesprint. Ook deze Mustang Mach-E is er met vierwielaandrijving en dubbele motor. Daarvoor dient 67.140 euro betaald te worden. De actieradius van deze zwaardere versie komt uit op 540 km. Ook in dit geval is het vermogen en koppel aanzienlijk hoger, namelijk 337 pk en 565 Nm.

Ford viert de komst van de Mustang Mach-E met de beperkt leverbare First Edition versie. Daar heeft de importeur een prijskaartje van 70.940 euro aan gehangen. Deze uitvoering is voorzien van het grootste accupakket én vierwielaandrijving. Hij onderscheid zich met extra uitrusting in de vorm van een panoramadak over de gehele lengte van het dak, een geluidsinstallatie van Bang & Olufsen, instaplijsten met het opschrift ‘First Edition’, een 360 graden camera, een parkeerhulp, intelligente cruise controle, en een handsfree te openen achterklep. Verder is de First Edition leverbaar in de unieke carrosseriekleur blauw. Daarnaast zijn er 2 andere tinten.

FordDSKia
Mustang Mach-E3 CrossbackNiro
75,7 kWhE-Tense Grand Chice ExecutiveLine
49.925 euro47.690 euro47.310 euro
FordPolestarVolvo
Mustang Mach-E2 XC40
75,7 kWh AWDAWD Intro EditionP8 AWD R-Design
57.665 euro60.800 euro59.775 euro
FordAudiTesla
Mustang Mach-Ee-TronModel 3
98,8 kWh AWD FE50 Quattro LEPerformance AWD
70.940 euro71.900 euro65.598 euro

In een later stadium (2021) volgt ook nog een krachtigere GT versie van de Mustang Mach-E. Daar is de prijs nog niet van bekend. De Mustang Mach-E GT moet in minder dan 5 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. Dit betekent dat hij de basisversie van de Tesla Model X kan bijhouden, maar niet de Performance versie daarvan (die zit in 2,9 seconden op 100 km/u). De Mustang Mach-E kan nu gereserveerd worden indien een aanbetaling van 1.000 euro wordt gedaan.

Reageren is niet mogelijk.