Dubbel fout: Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition

0

Rijden is een SUV is het nieuwe roken. Omdat de G klasse van Mercedes volgens een bepaald publiek ‘sowieso helemaal fout is, komt de AMG divisie nu met een zogeheten Cigarette Edition.

De nieuwe speciale uitvoering is in samenwerking met botenbouwer Cigarette Racing ontwikkeld. Hij kan worden herkend aan de opvallende, goudkleurige strepen op de carrosserie. Als basismateriaal fungeert de G 63 versie van de AMG divisie. Dat betekent enerzijds een benzineverbruik van 13,1 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 299 gram / km, maar anderzijds 585 pk, 850 Nm en 4,5 seconden voor de sprint naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 220 km/u.


Naast goudkleurige strepen is de door Mercedes-AMG samen met botenbouwer Cigarette Racing ontwikkelde, opvallende uitvoering van de G 63 herkenbaar aan speciale, 22 inch grote, kruisspaak velgen met goudkleurige accenten. Alle chromen onderdelen zijn op de Cigarette Edition vervangen door in hoogglans zwart afgewerkt materiaal. Verder is de Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition voorzien van matzwarte treeplanken en een stootbeugel.

Het interieur van de G 63 Cigarette Edition kenmerkt zich door beige/blauw leder op het meubilair en door het Cigarette opschrift op zowel de vloermatten als de handgreep van de voorpassagier. Het stuur is bekleed met donkerblauw leer en afgewerkt met koolstofvezel.

De Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition heeft ook een varende evenknie. De 59′ Tirranna AMG Edition speedboot van Cigarette Racing is voorzien van dezelfde strepen en meubilair bekleding als de speciale G klasse. De Nederlandse prijs van de Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition is nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.