Leveringsstop voor nieuwe Volkswagen Golf

0

Volkswagen heeft na intern onderzoek vastgesteld dat het eCall noodoproep systeem van de Golf niet goed functioneert (de unit die bij een een ongeval automatisch de hulpdiensten belt). Daarom is er nu een terugroep actie noodzakelijk.

Door het euvel vindt er geen correcte overdracht van data plaats. Sinds 31 maart 2018 is een noodoproep systeem in Europa verplicht voor nieuwe auto’s. OMdat deze assistent bij de nieuwe Golf niet probleemloos blijkt te functioneren, heeft Volkswagen besloten tot een levering stop. In de komende dagen gaat de autofabrikant bekijken hoe een terugroep actie het beste georganiseerd kan worden. Hierover zal Volkswagen overleggen met de Kraftfahrtbundesamt (KBA).

Volkswagen heeft de contactgegevens nodig van alle eigenaren van de nieuwe Golf. Hoewel de fabrikant deze klanten kent, vindt er geen terugkoppeling plaats als de Golf inmiddels een andere eigenaar heeft gekregen. Dat maakt het organiseren van een terugroepactie lastig. Volkswagen zegt inmiddels druk bezig te zijn met het herschrijven van de software. Dat moet de fout corrigeren. Aangezien de software ‘veiligheidsrelevant’ is, kan er geen over-the-air update plaatsvinden, maar moet de aanpassing via de ingebouwde diagnose-aansluiting in het voertuig plaatsvinden. Om dit te kunnen doen, moet de Golf eigenaar naar de werkplaats gaan en daar kunnen wachten op de update. Het kan ook zijn dat Volkswagen de aanpassing verricht bij de eerstvolgende servicebeurt.

Volkswagen is afgelopen december begonnen met de levering van de nieuwe generatie Golf. Een geluk bij een ongeluk is dat het model nog niet in de Verenigde Staten of China op de markt is, maar alleen in Europa. Volkswagen verkoopt ondertussen ook nog de GTI, GTE, GTD en e-Golf versies van de vorige generatie. Een woordvoerder van de autofabrikant laat weten dat er tot nu toe 30.000 exemplaren van de nieuwe editie in de afgelopen 6 maanden zijn afgeleverd. Tot er een update is wordt de nieuwe Golf niet afgeleverd.

 

Reageren is niet mogelijk.