SsangYong geeft voorproefje van elektrische SUV

0

SsangYong heeft een tweetal plaagfoto’s vrijgegeven van haar eerste volledig elektrische auto die momenteel ontwikkeld wordt onder de projectnaam ‘E100’. Het betreft een SUV model die in de eerste helft van 2021 in productie moet gaan.

Diegenen die het repertoire van SsangYong een beetje kennen, zullen zien dat het hier geen compleet nieuw ontwerp betreft, maar een aangepaste Tivoli of Korando. Om de actieradius van de elektrische versie te maximaliseren, is de voorzijde in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd. De elektrische SUV kenmerkt zich verder door aangepast bumperwerk en koplampen met een nieuw binnenwerk.

Een aluminium motorkap moet voor compensatie van het meergewicht van de batterijen set zorgen en om het zwaartepunt van de SUV te verlagen. De grille is helemaal dicht om de efficiëntie te vergroten. SsangYong zegt nauwkeurig haaien bestudeert te hebben om hun specifieke vinnen te vertalen naar carrosserie toepassingen waarmee de luchtweerstand verminderd kan worden. Een woordvoerder belooft ook een futuristisch interieur.

Ongetwijfeld staat de E100 op speciale banden met een lage rolweerstand en beschikt hij over aerodynamische velgen. De elektrische SsangYong krijgt een accupakket met een capaciteit van ruim 60 kWh, goed voor een actieradius van ruim 400 kilometer (gemeten volgens de tamelijk onnauwkeurige NEDC norm). Hopelijk komt de productieversie van de E100 op tijd, want de Zuid Koreaanse autofabrikant verkeert in dermate zwaar weer dat moederbedrijf Mahindra haar handen er min of meer van af getrokken heeft.

Reageren is niet mogelijk.