Topscore voor de Volkswagen ID.3: 5 sterren bij Euro NCAP

0

De nieuwe Volkswagen ID.3 heeft de hoogst mogelijke score van 5 sterren behaald bij de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) veiligheidstest. De elektrisch aangedreven auto scoorde goed op alle fronten: hij beschermt inzittenden (volwassenen en kinderen) én kwetsbare medeweggebruikers optimaal en er was lof van de organisatie voor de hoogwaardige assistentiesystemen.

Euro NCAP bepaalt de mate van inzittendenbescherming door middel van frontale en zijdelingse botsproeven en door whiplash tests. Voor de bestuurder en passagiers kwam daaruit een beschermingsniveau van 87 procent naar voren en voor kinderen van 89 procent. Bij de beoordeling van de veiligheid van kinderen spelen 3 factoren een rol: de bescherming die beveiligingssystemen bieden bij aanrijdingen, de mogelijkheden om kinderzitjes van verschillende maten te monteren en de uitrusting die veilig vervoer van kinderen mogelijk maakt.

Euro NCAP onderzoekt ook hoe goed kwetsbare medeweggebruikers als voetgangers en fietsers worden beschermd. Daarbij bleek de werking van het automatische noodremsysteem AEB zeer effectief. Euro NCAP wees bovendien op het belang van een uitgebreid aanbod van standaard veiligheidssystemen. Elke ID.3 beschikt over Lane Assist en de noodremassistent Front Assist. Bovendien is hij leverbaar met de geavanceerde adaptieve cruise controle met vooruitziende snelheidssignalering. Travel Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk (snelheden tot 160 km/h). Ook de Fileassistent, de dodehoeksensor met Rear Traffic alert, Emergency Assist en Park Assist dragen bij aan veilig en ontspannen rijden in de ID.3. De ID.3 is bovendien de eerste Volkswagen met een ‘centrale airbag’ tussen de voorstoelen. Deze voorkomt bij een aanrijding van opzij hoofdcontact tussen bestuurder en passagier.

Reageren is niet mogelijk.