Toyota punt de Camry bij

0

Toyota stelt de vernieuwde Camry Hybrid voor. De ruime sedan heeft een iets dynamischer design gekregen en wordt voortaan geleverd met verbeterde technologie. Verder zegt Toyota het rijcomfort en de actieve veiligheid op een hoger plan te hebben gebracht. De vernieuwde Camry Hybrid arriveert in het voorjaar van 2021 bij de bij de dealer. Ook de vernieuwde editie van de Camry Hybrid is uitgerust met een zelfopladende hybride aandrijflijn met 2,5 liter benzinemotor. Het systeemvermogen bedraagt 218 pk.

De voorzijde is opnieuw vormgegeven. De nieuwe voorbumper en bovenste en onderste grille maken de Camry volgens Toyota zowel optisch breder als lager en geven hem een dynamische, hoogwaardigere uitstraling. De spijlen van de onderste grille lopen door naar opzij en moeten de breedte van de auto benadrukken. De onderste grille is leverbaar in zwart of donkergrijs, terwijl de sierelementen aan weerszijden zijn verchroomd of zilvergrijs gelakt. Ook de achterlichtunits zijn gewijzigd. Voor de bijgepunte Camry Hybrid levert Toyota nieuw ontworpen lichtmetalen 17- en 18- inch velgen. De standaard wielen met gedraaide V-vormige spaken zorgen volgens Toyota voor een subtiel sportief effect. De 18 inch velgen met dubbele, smalle, gepolijste spaken en donkere, gedraaide spaken moeten de auto een meer dynamische, lichtvoetige uitstraling geven. Voor de modeljaar 2021 uitvoering van de Camry Hybrid is een nieuwe carrosseriekleur leverbaar: Deep Metal Grey.

Het interieur is voortaan voorzien van een nieuw, staand 9 inch scherm op de middenconsole  (7 inch in de Active basisuitvoering). Dit is hoog gemonteerd zodat het gemakkelijker te zien en te bedienen is. Het vernieuwde multimediasysteem (met fysieke knoppen) is voorzien van snellere software voor een betere respons van het beeldscherm en omvat zowel Apple CarPlay als Android Auto voor smartphone-integratie. De nieuwe premium stoelbekleding in beige of zwart leder is voorzien van perforaties in stijlvol visgraatmotief voor optimale stoelventilatie. Een zwarte leder look stoelbekleding met stoffen inzetten is ook leverbaar. Het gevoel van verfijning wordt versterkt door de afwerking van het dashboard, de middenconsole en de schakelpanelen in de portieren. Die zijn er nu in 2 nieuwe versies: Black Engineered Wood (met rechte lijnen over een organisch basispatroon) en Titanium Line Pattern (een regelmatige, geometrische decoratie met weinig contrast voor – wat Toyota noemt – een harmonisch, driedimensionaal geheel).

De vernieuwde Camry Hybrid is uitgerust met de nieuwste versie van Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidstechnologieën. Toyota heeft diverse nieuwe functies toegevoegd aan het Pre-Collision System (PCS). Dat zijn onder meer detectie van tegemoetkomende voertuigen overdag, Emergency Steering Assist (ESA) en Intersection Turn Assistance. Laatstgenoemde systeem waarschuwt de bestuurder en remt de auto indien nodig automatisch af als de bestuurder afslaat terwijl er een tegenligger nadert of als een tegemoetkomende voetganger oversteekt na de bocht. Andere nieuwe rij assistentiesystemen zijn Intelligent Adaptive Cruise Control, een combinatie van Full Range Adaptive Cruise Control (ACC) en Road Sign Assist (RSA), en het nieuwe Curve Speed Reduction. Het verbeterde Lane Trace Assist (LTA) signaleert de rijstrook nauwkeuriger en reageert sneller. Verder biedt het systeem meer stuurassistentie als na het inhalen van een grote truck de Camry door de luchtturbulentie aan de voorzijde van de truck van zijn lijn dreigt af te wijken. Dat geeft nog meer stabiliteit in rechte lijn. LTA waarschuwt ook als de volgende bocht op de route te scherp is voor het systeem om te assisteren. Ten slotte blijft LTA ook actief bij hogere snelheden.

 

Reageren is niet mogelijk.