Volkswagen ID.3 is ongeschikt als vakantieauto

0

De Volkswagen ID.3 is niet geschikt voor aanhangers en dak koffers. Dat leert een blik op de technische gegevens van de elektrische Duitser. Volkswagen specificeert geen bruikbare dak belasting of een aanhangerlast.

Dat is een gemiste kans, want de consument geeft steeds vaker de voorkeur aan een auto die te gebruiken is voor een groot aantal doeleinden. De ID.3 is daarentegen een ‘one trick pony’. Alleen fietsdragers kunnen wel bij de elektrische Volkswagen gemonteerd worden. Men kan dus een trekhaak op de ID.3 monteren, maar dat is een behoorlijk nutteloze investering. Het maximale aanhanger gewicht is geremd en ongeremd namelijk 0 kilo. De trekhaak is dus wel geschikt voor fietsendragers, maar niet voor een aanhanger.

Gebruik dan gewoon een dakkoffer? Eh, nee. VW geeft ook voor de dak belasting, je raadt het al, 0 kilo op. Jammer, want de kofferinhoud is met 385 liter voor de meeste gezinnen onvoldoende, of op zijn best aan de magere kant. Zij doen er dus verstandig aan om een extra financiering te regelen en een paar duizend euro extra uit te geven voor de aanschaf van een ​​ID.4. Dankzij diens dakrails is die elektrische Volkswagen namelijk wél geschikt voor het monteren van een dakdrager.

Reageren is niet mogelijk.