Renault veroordeeld voor dood werknemer

0

De rechtbank van Rouen heeft de Renault Groep en haar fabriek in Cléon veroordeeld tot een boete van 300.000 euro voor de onopzettelijke doding van Jérôme Deschamps, een technicus die stierf na een ongeluk in 2016. Hij werd levenloos gevonden, verpletterd door de behuizing van de droogruimte van een industriële wasmachine. Volgens verschillende getuigen had het slachtoffer niet de juiste opleiding gehad voor de machine.

De rechtbank verklaarde de Renault Groep en de fabriek volledig schuldig. De Franse autobouwer kreeg een boete van 200.000 euro en de ­fabriek in Cléon een van 100.000 euro. Het vonnis moet een maand lang getoond worden aan de ingang van het bedrijf en op de ­mededelingsborden van de vertegenwoordigers van het personeel.

Reageren is niet mogelijk.