Volkswagen Golf en ID.3 kunnen niet als basisversie worden besteld

0
Prijskopers krijgen bij Volkswagen het deksel op hun neus: omdat er geen halfgeleiders zijn, kunnen de basisuitvoeringen van Golf en ID.3 momenteel niet worden besteld. Pas in 2022 zullen de orderboeken voor deze versies weer open gaan.
De halfgeleidercrisis heeft de auto-industrie heeft in haar greep. Sommige fabrikanten moeten daarom werknemers op werktijdverkorting sturen, andere leveren voertuigen af ​​met een drastisch uitgeklede uitrusting. Bij Volkswagen wordt het nu rustiger in de configurator. Omdat de benodigde geheugenchips niet beschikbaar zijn, haalt het bedrijf uit Wolfsburg de basisuitvoeringen van de Golf en de ID.3 uit het assortiment. Dit betekent: De ID.3 Pure met de 45 kWh accu (vanaf 33.490 euro) en de Golf met de 90 pk sterke 1.0 TSI motor (vanaf 27.690 euro) zijn niet meer te bestellen.
Er zou sprake zijn van een tijdelijke maatregel, zo legt het bedrijf uit: “Vanwege de aanhoudende knelpunten in de levering van halfgeleiders is de beschikbaarheid van verschillende instapmodellen momenteel beperkt. Daarom hebben wij besloten om het aanbod te verminderen. Maar auto’s die al zijn besteld, worden natuurlijk geproduceerd!”. Met andere woorden: als jij al een ID.3 Pure of een 90 pk sterke Golf 1.0 TSI hebt besteld, dan wordt jouw auto ook geleverd.
En wie nog niet heeft besteld? Die moet minstens 4 maanden wachten. Volkswagen verwacht dat nieuwe bestellingen voor de betrokken voertuigen “begin volgend jaar waarschijnlijk weer mogelijk zullen zijn”. Dit is voor het bedrijf minstens zo vervelend als voor de klanten. Vooral de kleine batterij van 45 kWh is namelijk populair bij ID.3 kopers. Volgens Volkswagen ligt het aandeel in het totale aantal bestellingen tot nu toe tussen de 20 en 25 procent. Bij de Golf is de ingreep niet zo dramatisch. De 90 pk sterke 1.0 TSI versie heeft slechts een bestelquotum van 2 tot 3 procent.

 

Reageren is niet mogelijk.