Mercedes Benz importeren? Hier moet je op letten

0

Featured article

Je kan ervoor kiezen om zelf een Mercedes Benz uit Duitsland te importeren. Toch is dit in veel gevallen een stuk minder eenvoudig dan je denkt. Bij Autobedrijf Dasimport hebben ze de occasions al voorgeselecteerd op hun betrouwbaarheid en kwaliteit.

Een Mercedes Benz importeren

Wat betreft de mogelijkheden om een Mercedes Benz uit Duitsland te importeren, deze zijn eindeloos. Er zijn een groot aantal dealers die ieder een eigen voorraad hebben. Hierdoor is het mogelijk om echt iedere Mercedes Benz te importeren.
In Duitsland is het zo dat gemiddeld de prijzen voor auto’s zo’n 30 % lager liggen dan bij ons in Nederland. Daarom is het bijna in alle gevallen veel voordeliger om auto’s uit Duitsland te importeren dan een Mercedes in Nederland te kopen.

Het proces

Tijdens het proces ontzorgt Autobedrijf Dasimport je. Er wordt door het bedrijf een bevestiging gestuurd die je alleen nog maar hoeft te ondertekenen. Zodra deze bevestiging retour ontvangen is en de aanbetaling binnen is zorgt het bedrijf zowel voor het transport van de auto als voor de administratieve afwikkeling.

Is de door jou gekozen auto eenmaal gearriveerd bij de importeur, dan ontvang je hier bericht van. Vervolgens kan de auto bezichtigd worden. De importeur zorgt er dan voor dat de RDW-keuring alsook de BPM-aangifte meteen in werking worden gesteld.

Hoe lang duurt het om een Mercedes te importeren?

Binnen een week kan je Mercedes vanuit Duitsland naar Nederland gehaald zijn. Dit geldt echter niet alleen voor het Mercedes Benz importeren. Er kan ook voor gezorgd worden dat de auto binnen deze termijn bij jou voor de deur staat.

Liever zelf een Mercedes Benz importeren?

Zeker als je ideale Mercedes in Nederland niet te vinden is kan het aantrekkelijk zijn om deze te importeren. Bij een gespecialiseerd importbedrijf weten ze hoe je dat het beste aan kunt pakken. Wil je toch liever zelf een auto importeren dan zijn er een aantal punten die je even goed in de gaten moet houden:

  • Is de door jou gekozen auto echt niet te koop in Nederland?
  • Weet je heel zeker dat je door de auto te importeren voordeliger uit bent?
  • Is de auto daadwerkelijk goedkoper dan de gangbare prijs in het buitenland?
  • Wil je toch een Mercedes Benz importeren uit Duitsland, doe dit dan bij voorkeur via een erkende dealer

Aan het Mercedes Benz importeren kunnen ook een aantal nadelen zitten:

  • De historie is lastig na te trekken
  • Specificaties kunnen afwijken
  • De garantieafhandeling is lastig vanwege de grote afstand
  • Je moet de auto ook nog bij je voor de deur krijgen

Reageren is niet mogelijk.