Dit is hoe je makkelijk overstapt van autoverzekering

0
Featured article

Wanneer je een auto koopt, sluit je hier vaak direct een autoverzekering bij af. Logisch, want zonder zo’n verzekering mag je de weg immers niet op met het voertuig. Veel mensen kijken niet meer op of om naar hun autoverzekering nadat zij hem hebben afgesloten. Verstandig is dit niet, want door de jaren heen kan er het nodige veranderen. Zo betaal je mogelijk een (aanzienlijk) hogere premie dan toen je de verzekering afsloot. In dat geval kan overstappen van autoverzekering interessant zijn. Niet iedere verzekeraar hanteert namelijk dezelfde premie. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? In deze tekst vertellen wij je hoe je dit makkelijk doet.

Ga op zoek naar een nieuwe autoverzekering

Overstappen van autoverzekering kan uiteraard alleen als je een alternatief hebt. Jouw auto moet immers wel verzekerd zijn om erin te mogen rijden. Ga daarom altijd eerst op zoek naar een nieuwe autoverzekering. Omdat je bij vrijwel iedere verzekeraar een autoverzekering af kunt sluiten, lijkt dit misschien niet bijzonder lastig. Toch is het niet verstandig om een verzekering af te sluiten bij de eerste beste verzekeraar die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk niet profiteert van de laagste premie. Vergelijk autoverzekeringen daarom altijd met elkaar voordat je een keuze maakt. Autoverzekeringen vergelijken kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite.

Beëindig jouw huidige verzekering

Door een vergelijking te maken slaag je er ongetwijfeld in om de beste autoverzekering te vinden. Als je deze reeds hebt afgesloten, denk je mogelijk dat jouw huidige verzekering automatisch wordt stopgezet. Helaas is dit niet het geval. Je moet de verzekering namelijk zelf stopzetten. Let er hierbij goed op dat de nieuwe verzekering ingaat op de dag dat jouw oude autoverzekering stopt. Op deze manier kun je probleemloos de weg op met jouw auto. Sommige verzekeraars werken overigens met een opzegtermijn. Houd hier rekening mee bij het beëindigen van jouw autoverzekering.

Stop jouw huidige verzekering niet direct

Als je een goedkope autoverzekering gevonden hebt, wil je jouw oude verzekering mogelijk direct beëindigen. Logisch, want hierdoor betaal je geen onnodig premie. Het is alleen niet verstandig om jouw oude verzekering meteen stop te zetten nadat je een aanvraag hebt ingediend bij een andere verzekeraar. Waarom niet? Omdat de nieuwe verzekeraar jouw aanvraag eerst nog moet beoordelen. Voordat je geaccepteerd wordt, kijken zij bijvoorbeeld of je geen negatieve schadevrije jaren hebt. Als dit wel het geval is, kan een verzekeraar jouw aanvraag afwijzen.

Kijk of een verzekeraar een overstaphulp heeft

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Kijk dan of deze verzekeraar een overstaphulp heeft. Wanneer dit het geval is, is overstappen van autoverzekering namelijk een fluitje van een cent. De nieuwe verzekeraar helpt jou dan namelijk om jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Over het algemeen zijn hier geen kosten aan verbonden. Als er een overstaphulp aanwezig is, hoef je zelf eigenlijk niets te regelen. Zorg er alleen wel voor dat de datum van jouw nieuwe autoverzekering ingaat op de dag dat de oude stopt.

Reageren is niet mogelijk.