Renault neemt revanche met de Mégane E-Tech Electric

0

Renault heeft wat goed te maken. Eind vorig jaar ging het Franse autobedrijf onderuit tijdens veiligheidstests van Euro NCAP. Zowel de eigen Zoé als de Spring van dochter Dacia scoorden sterk ondermaats. Dit resultaat vormde een groot contrast met de periode direct na de decennium wisseling toen Renault toonaangevend was op het gebied van botsveiligheid van haar auto’s.

Maar nu neemt Renault revanche met de Mégane E-Tech Electric. Dit model is door Euro NCAP bekroond met 5 sterren, de hoogst mogelijke score volgens het nieuwste 2022 testprotocol. Dankzij een geavanceerde, zeer beschermde structuur en de aanwezigheid van 7 airbags behaalde de Mégane E-Tech Electric een score van 85 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 88 procent voor de bescherming van kinderen. Voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers scoorde het volledig elektrische Renault 65 procent, terwijl de actieve rij hulpsystemen een score van 79 procent kregen toebedeeld.

MéganeEtechElectric

Behalve de onderdelen die door Euro NCAP zijn getest en beoordeeld, biedt de Mégane E-Tech Electric ook een Fireman Access. Deze innovatie is ontstaan door de ruim 10 jaar lange samenwerking tussen de Renault Groep en de Franse brandweer, en is ontwikkeld om een compromisloze veiligheid te bieden. De Mégane E-Tech Electric is voorzien van een QR-code op de voorruit. Door die te scannen kunnen hulpverleners bij een ongeval zien dat het een elektrische auto betreft. Ze krijgen tegelijk toegang tot informatie over de bouwwijze van de auto, zoals de plaatsing van de airbags, de batterij en de hoogspanningskabels, zodat zij weten hoe de auto op een veilige manier kan worden opengeknipt wanneer nodig. Hiermee kan tot wel 15 minuten worden bespaard op de tijd die nodig is om een mogelijk verkeersslachtoffer uit het voertuig te halen.

De Fireman Access en de QR-code zijn slechts enkele veiligheidsvoorzieningen die Renault toepast om klanten optimale veiligheid te bieden. Het waarborgen van de algehele veiligheid van klanten op de weg én werknemers op de werkvloer behoort tot de 3 pijlers van de maatschappelijke, duurzame ontwikkeling (MVO) van de Renault Groep als onderdeel van de Renaulution strategie waarmee het bedrijf weer net zo succesvol wil worden als 20 jaar geleden toen het toonaangevend was op het gebied van botsveiligheid.

Reageren is niet mogelijk.