Volkswagen stelt lancering ID.5 uit

0

Volkswagen zal de lancering van de elektrische ID.5 met een maand uitstellen vanwege een gebrek aan kabelbomen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf zojuist laten weten.

De verkooplancering van de ID5 is uitgesteld tot de eerste week van mei vanwege verstoringen in de levering, zei de Volkswagen woordvoerder. Het gebrek aan kabelbomen betekende dat de autofabrikant niet in staat was om genoeg tentoonstelling- en demonstratievoertuigen te produceren voor al zijn dealers.

De auto wordt nu gelanceerd op 6 mei, ervan uitgaande dat Volkswagen tegen die tijd wel de benodigde tentoonstelling- of demonstratieauto’s kan leveren. De ID.5 wordt gebouwd in de fabriek van Volkswagen in het Duitse Zwickau. Het autoconcern was genoodzaakt de productie in de fabriek te onderbreken vanwege knelpunten in de bevoorrading veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, maar de productie zal volgende week worden hervat.

De ID5 is een coupéachtige versie van de ID.4 (een cross-over annex SUV). Beide auto’s gebruiken Volkswagen’s MEB platform, samen met de ID.3, een compacte hatchback.

Reageren is niet mogelijk.