5 redenen om voor private lease te kiezen

0

Featured article
Wie een nieuwe auto koopt, moet vaak met een flinke zak geld over de brug komen. Een auto is namelijk niet bepaald goedkoop. Om geld te besparen kun je voor een occasion kiezen. Zie je dit niet zitten? Dan biedt private lease uitkomst. Als je nog niet eerder geleaset hebt, twijfel je misschien of dit een goede keuze is. Daarom zetten wij in deze tekst 5 redenen om voor private lease te kiezen op een rijtje.

1. Je rijdt in een gloednieuwe auto
Een eerste reden om voor private lease te kiezen, is omdat je hierdoor in een gloednieuwe auto kunt rijden zonder dat je veel spaargeld hoeft te hebben. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand voor een private lease auto. Als je een vast inkomen hebt, kun je dit bedrag waarschijnlijk zonder enige problemen ophoesten. Dankzij private lease is het toch mogelijk om in een nieuwe auto te rijden, terwijl dit vaak niet kan als je voor kopen kiest.

2. Je kunt ook een occasion leasen
Wanneer jij je voor het eerst verdiept in private lease, schrik je mogelijk van de kosten. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de maandelijkse prijs. Zo kun je bijvoorbeeld voor occasion private lease kiezen. Je leaset dan een tweedehands auto in plaats van een nieuwe. Doordat het geen nieuwe auto meer is, betaal je logischerwijs ook een lager bedrag per maand. Hierdoor kan private lease ineens een stuk interessanter worden.

3. Je weet waar je aan toe bent
Wie voor private lease kiest, weet waar hij aan toe is. Waarom? Omdat het maandbedrag nagenoeg alle kosten bevat die je maakt voor een auto. Zo is de wegenbelasting bij de prijs inbegrepen, evenals verzekeringen. Ook kosten voor onderhoud en reparatie maken onderdeel uit van de leaseprijs. Het enige wat niet bij de prijs is inbegrepen, is de brandstof. Kies je voor een elektrische leaseauto? Dan betaal je zelf de stroom die nodig is om de accu op te laden.

4. Je bent altijd verzekerd van een auto
Een vierde reden om voor private lease te kiezen, is omdat je altijd verzekerd bent van een auto. Raak je betrokken bij een ongeluk en is jouw leaseauto total loss? Dan krijg je vrijwel direct een nieuwe. Wanneer jouw private leaseauto naar de garage moet, krijg je bovendien een leenauto mee. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zonder auto komt te zitten als je voor private lease kiest.

5. Je hoeft je nergens zorgen over te maken
Kies je voor private lease? Dan hoef jij je nergens zorgen over te maken. Zo draai je zelf bijvoorbeeld niet op voor een onverwachte garagerekening. Ook hoef je jouw auto niet in te ruilen. Je levert hem aan het einde van de looptijd gewoon in.

Reageren is niet mogelijk.