Bestelautoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

0

Featured article

Heb je een bestelauto aangeschaft en ben je van plan om dit voertuig zakelijk te gebruiken? Dan moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Doordat je tegenwoordig online zo’n verzekering af kunt sluiten, regel je dit binnen een handomdraai. Toch raden wij je niet aan de eerste de beste zakelijke autoverzekering af te sluiten. In dit artikel vertellen wij je daarom waar je op moet letten bij het afsluiten van een bestelautoverzekering.

1. Dekking

Als je nog niet eerder een bestelauto verzekerd hebt, denk je mogelijk dat er maar één manier is om zo’n voertuig te verzekeren. Dit is niet het geval, want je kunt namelijk uit verschillende dekkingen kiezen voor een zakelijke auto. Wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan een bestelauto verzekeren? Kies dan voor een WA-verzekering. Hiermee verzeker je jouw auto voor wettelijke aansprakelijkheid. Schade die je met jouw bestelauto aanricht bij anderen wordt in dat geval vergoed.

Raakt jouw bestelauto (ook) beschadigd? Dan krijg je geen schadevergoeding als je het voertuig enkel verzekerd hebt voor de wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer je wilt dat ook schade aan jouw auto vergoed wordt, kies je voor de dekking WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Bij de eerste dekking wordt ook schade aan jouw bestelauto door brand, explosie en kortsluiting, diefstal, inbraak en joyriding, een aanrijding met vogels of loslopende dieren en storm, hagel of overstroming vergoed. Ook ruitschade valt binnen deze dekking. De dekking WA + Volledig Casco gaat nog een stapje verder. Als je voor deze dekking kiest, ben je ook verzekerd voor schade aan jouw bestelauto door botsen, slippen en te water raken, vandalisme en ander van buiten komende onheilen.

2. Premie

De dekking is het belangrijkste aandachtspunt bij het afsluiten van een bestelautoverzekering. Toch is dit niet het enige waar ondernemers naar kijken. Er wordt namelijk ook naar de premie gekeken. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een bestelautoverzekering. De hoogte van de premie hangt grotendeels af van de dekking die je kiest. Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie die je betaalt om jouw bestelauto te verzekeren. Verwacht overigens niet dat je bij iedere verzekeraar dezelfde premie betaalt voor iedere dekking. Bij de ene verzekering valt de premie van een specifieke dekking hoger uit dan bij de andere.

3. Polisvoorwaarden

Heb je een geschikte dekking gevonden en staat de premie je ook aan? Dan wil je de betreffende bestelautoverzekering mogelijk direct afsluiten. Dit is een optie, maar vergeet niet om je tot de polisvoorwaarden te richten. Hierin staat welke voorwaarden van toepassing zijn op de verzekering die je afsluit. Als je hier niet naar kijkt, kom je mogelijk voor verrassingen te staan. Zo denk je mogelijk dat je verzekerd bent voor bepaalde zaken, terwijl dit eigenlijk helemaal niet het geval is.

Reageren is niet mogelijk.