Renault staakt productie Mégane E-Tech Electric

0

Vanwege het tekort aan onderdelen en de recente lockdowns China, heeft Renault moeten besluiten om de productie van de Mégane E-Tech Electric te staken. De fabriek in Douai is afgelopen vrijdag dichtgegaan en zal tot 25 april gesloten blijven.

Het is een nieuwe forse tegenvaller voor Renault, dat ook al bijzonder hard geraakt wordt door de Oekraïne oorlog vanwege haar meerderheidsbelang in AvtoVaz, de producent van Lada. De Franse autofabrikant werd door het conflict gedwongen zich terug te trekken uit Rusland. Dat betekent een aderlating voor wat betreft de bedrijfsomzet. Rusland is namelijk de op een na grootste afzetmarkt voor Renault.

RenaultMéganeEtechElectricSucceskans4

De fabriek in Douai is omgebouwd om elektrische auto’s te produceren op basis van een nieuw, samen met alliantiepartner Nissan ontwikkeld platform. Momenteel lopen daar ook de laatste exemplaren van de weinig succesvolle Espace, Scénic en Talisman met conventionele aandrijving van de band. De Mégane E-Tech Electric is dus de hoop van Renault in bange dagen, ook omdat de conventioneel aangedreven naamgenoot geen groot succes is en met name in de Franse verkoopstatistieken overschaduwd wordt door de Peugeot 308.

Dat rivaliserende model wordt echter pas in 2023 leverbaar in een volledig elektrische uitvoering. Theoretisch staat Renault met de Mégane E-Tech Electric dus op voorsprong, maar dat voordeel weet het bedrijf nu niet uit te buiten wegens de leveringsproblemen met onderdelen. Compensatie door een hogere productie van de Zoé is niet realistisch omdat dat model technisch achterhaald begint te raken en door Euro NCAP als ‘onveilig’ is bestempeld.

Renault had verwacht om begin mei de eerste exemplaren van de Mégane E-Tech Electric (de eerste, compacte elektrische middenklasser van het Franse automerk) te kunnen leveren aan de klant. Eerder deze maand maakte de Franse autofabrikant bekend erover na te denken om zijn activiteiten op het gebied van elektrische auto’s af te splitsen en naar de beurs te brengen.

.

Reageren is niet mogelijk.