Tesla Model 3 is de best verkochte auto in Europa

0

De Tesla Model 3 was in maart de populairste auto in Europa. De elektrische middenklasser van Amerikaanse origine bleef de Peugeot 208 en de Model Y van dezelfde fabrikant voor. Dat meldt dataleverancier Jato op basis van de kentekenregistratiecijfers van 27 Europese landen.

Ondanks de topposities van de Model 3 en de Model Y moest Tesla op merkniveau in maart genoegen nemen met plek 18. Brancheorganisatie Acea constateerde eerder al dat het aantal registraties van nieuwe personenwagens terugloopt ten opzichte van vorig jaar en dat beeld wordt nu bevestigd door Jato. In maart bedroeg de terugval 19 procent en voor het eerste kwartaal is er sprake van een marktkrimp van 11 procent. In totaal werden er in de eerste 3 maanden 2,73 miljoen nieuwe personenwagens geregistreerd.

Europa032022

Het marktaandeel van stekkerauto’s groeide in het eerste kwartaal dankzij 10 procent hogere verkopen van 16 procent naar 22 procent. Daarmee verdringen dit type personenwagens de diesel modellen, waarvan het marktaandeel van 24 procent naar 16 procent daalde als gevolg van 39 procent minder registraties. Het marktaandeel van benzineauto’s bleef met 57 procent stabiel.

Ongeacht de aandrijfvorm bestond de top 10 van best verkochte automodellen in maart achtereenvolgens uit de Tesla Model 3, de Peugeot 208, de Tesla Model Y, de Volkswagen Golf (in vroeger tijden steevast de nummer-1 ….), de Dacia Sandero, de Citroën C3, de Fiat 500/500e, de Ford Puma, de Toyota Yaris en de Opel (Vauxhall) Corsa.

Reageren is niet mogelijk.