Volkswagen ID.3 alleen als dure Pro Edition

0

Een Volkswagen ID.3 voor 33.990 euro? Das war einmal. De als opvolger van de iconische Kever en Golf gepresenteerde, maar in die rol geflopte, elektrische gezinsauto is namelijk alleen nog maar leverbaar als 43.990 euro kostende Pro Edition met 58 kWh accupakket en 204 pk sterke elektromotor. Dit betekent dat alle qua uitrusting, batterijcapaciteit en motorkracht minder goed bedeelde uitvoeringen geschrapt zijn. Ook de 77 kWh accupakketversie trouwens.

De assortimentsingreep betekent dat de ID.3 klant nu 10.000 euro duurder uit is. Volkswagen vindt die prijsverhoging blijkbaar passen bij de inflatie waar ons land momenteel onder gebukt gaat. Verzachtende omstandigheid is dat de ID.3 Pro Edition wel mooi compleet is. Naast een 58 kWh accupakket beschikt deze uitvoering over techniek die hem geschikt maakt voor DC snelladen tot 120 kW, een 204 pk sterke elektromotor, 18 inch stalen velgen, een rijstrookbehoudassistent (Lane Assist), automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control), parkeersensoren voor & achter (Park Distance Control), led koplampverlichting, automatische airconditioning (Climatronic met 1 temperatuurzone), het navigatiesysteem Discover Pro (incl. streaming & internet), App Connect (draadloze smartphone integratie), telefoonvoorbereiding Plus (inclusief draadloos laden), privacy glas (zijruiten achter en achterruit getint, 65 procent licht absorberend), het Assistance Pakket, het Comfort Pakket en het Style Interieur Pakket.

Met een prijs van 43.990 euro is de ID.3 als Pro Edition overigens altijd nog 1.200 euro goedkoper dan de ID.4 met 170 pk. In vergelijking met de 204 pk variant bedraagt het prijsverschil 3.750 euro. Heb jij te weinig budget voor de ID.3 Pro Edition? Praat dan eens met de Cupra dealer. Die heeft de grotendeels identieke Born in de showroom staan waarvan de prijzen beginnen bij 39.990 euro. Voor dat bedrag krijg je óók een accupakket van 58 kWh en een 204 pk sterke elektromotor.

Reageren is niet mogelijk.