Checklist voor een dagje op pad in eigen land

0
Featured article

Ondanks dat Nederland een relatief klein land is, valt er hier genoeg te beleven en ontdekken. Nederland heeft enorm veel leuke dorpjes, prachtige natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden. Maar hoe bereid jij je het beste voor op een dagje op pad in eigen land? Van een goede autoverzekering tot een reservewiel: met deze handige checklist weet jij zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Regel dit van tevoren

Voor je de weg op gaat, zijn er een aantal zaken waar je naar moet kijken. Zo kun je er zeker van zijn dat je onderweg niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Sluit de juiste verzekering af, zoals op zijn minst een WA-verzekering auto zodat jij gedekt bent voor schade aan anderen, mocht je onverhoopt een ongeluk krijgen.
 • Laat een Vakantiecheck-up uitvoeren bij de garage, zodat jouw auto in perfecte staat verkeert.
 • Geef de auto eventueel een kleine of grote beurt, zodat je onderweg geen last van mankementen door slijtage zult krijgen.
 • Sluit een abonnement op pechhulp af of een extra dekking bij je verzekering. Zo heb je altijd de garantie dat je snel wordt geholpen wanneer je onderweg pech hebt.
 • Geef je auto een flinke wasbeurt of ga door de wasstraat om de wagen weer blinkend schoon te maken. Met een stralend schone auto is een dagje weggaan veel leuker dan met een auto die onder de viezigheid zit!
 • Maak alvast een playlist met alle vakantienummers die jij tijdens het rijden af kunt spelen. Zo hoef je niet na te denken over wat je opzet en kun je urenlang genieten van de juiste soundtrack.

Neem deze dingen mee

Naast het regelen van verzekeringen en onderhoud is het ook belangrijk om de juiste spullen bij je te hebben wanneer je er een dagje op uit gaat. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:

 • Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk jouw documenten. Zorg ervoor dat alle papieren makkelijk te vinden zijn en bewaar ze eventueel in een speciale map. Neem het paspoort, rijbewijs, verzekeringspapieren en alle autopapieren mee.
 • Neem een navigatiesysteem mee. Gebruik je jouw mobiele telefoon als navigatiesysteem? Schaf dan een speciale telefoonhouder aan die jij aan het dashboard kunt bevestigen, waardoor je veilig kunt rijden.
 • Zorg voor voldoende eten en drinken in de auto. Ga je er in de zomer op uit? Neem dan een koelbox mee, zodat alles lekker koel blijft en niet snel vergaat.
 • Een reservewiel, krik en gevarendriehoek zijn ook heel handig, mocht je onderweg plotseling een lekke band krijgen.
 • Zorg ervoor dat de passagiers zich onderweg niet gaan vervelen. Neem daarom tijdschriften, boeken of een e-reader mee. Zo wordt een dagje weg voor iedereen een gezellig uitje!

Reageren is niet mogelijk.