Deze exclusieve Rolls-Royce Boat Tail is een pareltje

0

Een Rolls-Royce is op zich al tamelijk exclusief, maar er zijn altijd klanten die op zoek zijn naar de overtreffende trap. De Britse autofabrikant heeft voor hen deze Boat Tail ontwikkeld: een op maat gemaakt model met de karakteristieken van een luxejacht, meer specifiek zogeheten J Class zeilschepen. Er zullen slechts 3 exemplaren worden gemaakt, en dit is nummertje twee.

Een jaartje geleden zette Rolls-Royce de welgestelde wereld op zijn kop met de onthulling van zijn allereerste exemplaar van de Boat Tail. Die auto was volledig met de hand gebouwd (oftewel ‘coachbuilt’, zoals dat met een oud woord heet) en op maat gemaakt voor de betreffende klant. Die diende wel genoegen te nemen met het feit dat Rolls-Royce nog 2 andere exemplaren van de Boat Tail zou gaan vervaardigen, want anders zouden de ontwikkelingskosten niet terugverdiend kunnen worden. De klant kreeg echter de geruststelling dat er geen 3 identieke auto’s gebouwd zouden worden: bij elk exemplaar zou rekening gehouden worden met de persoonlijke wensen van de koper.

RollsRoyceBoatTailPearl7

Deze strategie heeft er in geresulteerd dat deze tweede Boat Tail ontworpen is volgens een ander ’thema’, namelijk de collectie parels van de gefortuneerde opdrachtgever. Het liefst 5,9 meter lange eindresultaat werd gepresenteerd tijdens het exclusieve Concorso d’Eleganza evenement op de domeinen van de Villa d’Este bij het Italiaanse Comomeer. Rolls-Royce meldt dat deze tweede Boat Tail voor de gelegenheid voorzien werd van de meest complexe laklaag die de fabrikant naar eigen zeggen ooit over een koetswerk gedrapeerd heeft.

RollsRoyceBoatTailPearl2

De kleur is geïnspireerd op de 4 favoriete parelschelpen uit de verzameling van zijn eigenaar. Die heeft aangegeven anoniem te willen blijven, maar het is wel bekend dat hij uit een familie van parelhandelaars komt. De carrosserie lak bestaat dan ook uit oestertinten met een zachtroze kantje, en werd verrijkt met bronzen metallic vlokken. De motorkap is in een iets donkerdere cognac kleur uitgevoerd.

RollsRoyceBoatTailPearl4

De vlinderkleppen achterop zijn zoals gebruikelijk gehuld in walnoot fineer en afgewerkt met strookjes rosé goud. De grille is gemaakt van één enkel blok aluminium, maar vooral de bronskleurige velgen zijn opvallend. Het bruine stoffen dak zorgt voor een opvallend contrast met de vrij lichte basiskleur van de Boat Tail.

RollsRoyceBoatTailPearl15

Het interieur is volgens hetzelfde thema aangekleed. Cognackleurig leer wordt gecontrasteerd met zachtroze metaal en, hoe kan het ook anders, accenten in mother-of-pearl uit de eigen collectie van de opdrachtgever.

RollsRoyceBoatTailPearl12

In het instrumentenpaneel zit parelmoer verwerkt voor een extra luxe uitstraling.

RollsRoyceBoatTailPearl13

Het klokje in het dashboard komt uit de eigen collectie van de klant.

RollsRoyceBoatTailPearl14

Het achterdek van de auto gaat open middels 2 centraal gemonteerde, houten luiken.

RollsRoyceBoatTailPearl10

Daarin zie je een ruimte die bekleed is met walnoot hout en waarin zich een decadente picknickset bevindt met onder andere een luxe servies en fraai bestek.

RollsRoyceBoatTailPearl16

Ook een parasolletje is van de partij.

RollsRoyceBoatTailPearl8

Het resultaat is absoluut een streling voor het oog, waarbij de beelden voor zich spreken. Het is niet bekend wat voor motor er onder de motorkap zit, maar vermoedelijk gaat het om het bekende 6,75 liter V12 blok met 2 turbo’s.

RollsRoyceBoatTailPearl5

Daar is helemaal niks mis mee. En het bijzondere van deze auto zit hem natuurlijk in het vakmanschap dat in de Boat Tail zit. Het zijn de details die het hem doen. Torsten Müller-Ötvös, de baas van Rolls-Royce, noemt de Boat Tail “de haute couture van onze industrie”. Daar hing overigens een prijskaartje van 23 miljoen euro aan. Er komt nog een derde exemplaar, maar die wordt heus niet goedkoper.

RollsRoyceBoatTailPearl3

 

Reageren is niet mogelijk.