Enorme terugroepactie Ford door transmissieprobleem

0

Ford roept in de Verenigde Staten 3,3 miljoen auto’s terug naar de dealer.. Reden is dat de transmissie kuren heeft.

Zo lukt het soms niet om de Ford in de beoogde versnelling te zetten. Ook kan het gebeuren dat de auto wel in de parkeer stand wordt gezet en hiervan ook een indicatie geeft op het paneel, maar uiteindelijk niet in die stand staat en dus weg rolt.

De problemen kunnen ontstaan door een ontbrekende of beschadigde schakelkabeldoorvoer, zo meldt de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). In een aantal gevallen hebben de transmissieproblemen al geleid tot verwondingen bij de inzittenden van een Ford of omstanders, dan wel beschadigde eigendommen.

De terugroepactie heeft betrekking op de Escape (bouwjaren 2013-2019; bij ons verkocht als Kuga), C-Max (2013-2018), de Fusion (2013-2016; bij ons verkocht als Mondeo), de Transit Connect (2013-2021) en de Edge (2015-2018; zie foto). Het is nog niet bekend hoeveel auto’s van Ford in Nederland terug moeten naar de dealer.

 

Reageren is niet mogelijk.