Op deze manier kun je veilig op pad met de auto

0

Featured article

De auto is een ideaal transportmiddel. Hij biedt je veel vrijheid en kan je op mooie plekken brengen. Tegelijkertijd rijd je met een auto vaak op hoge snelheid en deel je de wegen met andere bestuurders. Het is daarom belangrijk om goed over je rijveiligheid na te denken. In dit artikel vertellen we je hoe je veilig op pad kunt met de auto. We bespreken kort rijveiligheid en verzekeringen en geven tips voor andere voertuigen.

Fris je kennis op

Heb je al een hele lange tijd niet in de auto gereden? Denk je dat je de regels misschien niet meer zo goed kent als vroeger? Dan is het een goed idee om eens een opfriscursus theorie te doen. Deze cursussen zijn geschikt voor mensen die langere tijd niet meer aan het verkeer hebben deelgenomen en zich onzeker voelen over hoe goed zij de regels nog kennen. Na de opfriscursus ben je weer helemaal op de hoogte van de geldende regelgeving en zit je een stuk veiliger in de auto.

Zorg voor een goede verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs de beste bestuurders kunnen er mee te maken krijgen, al dan niet door hun eigen toedoen. Daarom is in Nederland welke bezitter van een auto verplicht een autoverzekering af te sluiten. Autoverzekeringen komen in drie verschillende vormen: de WA-verzekering, WA+ (WA beperkt casco), en de allrisk-verzekering. Een WA-verzekering verzekert je alleen voor schade die je aan anderen aanricht. De WA+ verzekering verzekert je ook tegen zaken als diefstal, ruitschade en stormschade. Bij een allrisk verzekering ben je ook nog eens verzekerd voor schade door eigen toedoen en schade door vandalisme.

Over het algemeen geldt dat voor hoe meer zaken je verzekerd bent, hoe hoger de maandelijkse premie van de verzekering is. Bedenk dus goed waarvoor je precies verzekerd wilt worden, voordat je een verzekering afsluit. Je kunt geld besparen door je voor minder zaken te verzekeren, maar dan kunnen de kosten hoger zijn als je daadwerkelijk schade hebt.

Je scooter verzekeren

Ook als je een scooter hebt ben je verplicht deze te verzekeren. Over het algemeen zijn scooterverzekeringen vrij goedkoop. Zeker een standaard scooterverzekering kost per maand niet veel geld. Wil je scooter uitgebreid verzekeren, zodat je tegen meer schade gedekt bent? Dan ben je iedere maand een iets hoger bedrag kwijt. Doe goed je onderzoek voor een scooter verzekering afsluit. Bedenk voor jezelf tegen welke schade je verzekerd wilt zijn, en welk bedrag je daaraan bereid bent uit te geven.

Reageren is niet mogelijk.