Lamborghini’s racen de showroom uit

0

Er is momenteel een extreem hoge vraag naar de sportieve bolides van Lamborghini.

De auto’s van het exclusieve Italiaanse merk zijn momenteel zó gewild dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al vergeven is. Dit betekent dat een klant die nu een Lamborghini bestelt, zijn bolide pas in 2024 geleverd krijgt.

Lamborghini

In het eerste semester van 2022 leverde het Italiaanse merk, dat eigendom is van de Volkswagen Groep, 5.090 auto’s af. Dat is zo’n 5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en het grootste aantal auto’s dat Lamborghini ooit in de eerste jaarhelft produceerde. Lamborghini lijkt daarmee nog geen gevolgen te ondervinden van de oorlog in Oekraïne, de gierende inflatie en hoge brandstofprijzen.

Voor de komende 18 maanden is de productiecapaciteit al helemaal volgepland met bestellingen voor een auto van het type Aventador, Huracán of Urus, zo geeft topman Stephan Winkelmann aan. Met name de Urus is een regelrechte verkoopknaller voor Lamborghini gebleken. Er zijn in zo’n 4 jaar tijd al 20.000 stuks van verkocht.

 

Reageren is niet mogelijk.